veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
arkadaşlar verilerimi iş emri numarasına göre forma aktarıp çıktı almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
aşağıdaki adreste istediğiniz gibi bir çalışma var galiba, inceler misiniz? Zannımca size yol gösterecek ve amacınıza ulaşmada ilk adım olacak bir çalışmadır.

(Bu vesile ile, aşağıdaki adresi bana bildiren ve bence tahmininden daha fazla yardımcı olmuş olan Sn. Ali'yi ve kodları hazırlayan Sn. Yurttaş'ı da tekrar minnetle anmak isterim.)

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=22109

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
ilginize teşekkürler üzerinde çalışma yapacağım ancak userformda listboxa verileri nasıl dökebilirim

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
sol taraftaki properties ekranında, rowsource yazan yere, liste kutusunda görünmesini istediğiniz aralığı yazın. (Mesela: =sayfa1!A1:C5)

properties ekranında, alfabetik olanı değil de katagorilere göre sıralamayı seçerseniz daha rahat oluyor.

katagori sıralamasında, altta data kısmında; columcount filan yazan yerler var, oralara seçili alandaki kaç sütunun görünmesini istiyorsanız onu yazın. (örnk:5)

Columnheads ve columnwidths yazan yerleden satır yükseliğini, genişliğini filan ayarlayabiliyorsunuz. Siz columnwidths olana değer girin yeter. (Misal: 50,50) Program değerleri kendine göre uyarlıyor zaten.

Bana bu kadar bilgi yetiyor, başlangıç için size de yetebilir; ama süzme yaptıktan sonra değerleri bu liste kutusunda görmek istiyorsanız, süzmeden sonraki değerleri başka bir sayfaya kopyalayıp, liste kutusu bağlantısını da oraya oluşturursanız daha iyi olur. Çünkü, liste kutusu, girilen aralıkta süzme yapılsa bile, gizlenen satırlardaki verileri de gösteriyor.

Benim bilgim buraya kadar, hatam varsa da kimse kusura bakmasın. Öğrenmeye ve öğrendiklerimizi paylaşmaya çalışıyoruz.

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
arkadaşım verdiğin bilgi için teşekkür ederim.. gerçekten bu benim için yeni bir bilgi oldu.birde mümkünse combodan süzülenleri diğer sayfalara nasıl kopyalattırıp süzdürüyoruz bununla ilgili yardımcı olabilirmisin???

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.03.2021
Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.ColumnCount = 3
ListBox1.ColumnWidths = "90;80;70"
Worksheets("Parametre").Select
ListBox1.RowSource = "A1:C" & [A65536].End(3).Row
UserForm1.Width = 770
UserForm1.Height = 560
CommandButton2.Enabled = False
CommandButton3.Enabled = False
Me.Top = 40
Me.Left = 80
End Sub

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
arkadaşlar bilgilerin için teşekkürler bana birde şu combodan comboya süzme,başka sayafaya süzme gibi şeyler nasıl yapılıyor anlatabilirmisiniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Bir fikir olarak aşağıdakini geliştirebilirsin.

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
syn algil ilgine çok teşekkür ediyorum yapmış olduğunuz çalışma tam istediğim gibi olmuş .artık bana listboxın içini otomatik olarak buton veya tıklama yoluyla tümünü başka sayfaya geçirecek kod lazım.tüm arkadaşlardan isteğim bu şekilde bir kod bilen varmı listbox ın içini başka sayfaya geçirecek bir kod teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
kodları ikinci bir userforma uygulayamadım ALGİL arkadaşımın yaptığı çalışmadaki kodları kendi çalışmama uyarlamayı başardım ancak ikincibir forma yapamaya çalışınca beceremedim userform1de çalışan kodlar userform4 te çalışmıyor nedeni ne olabilir acaba yardımcı olursanız sevinirim..

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
arkadaşlar combolarına veri alamadığım formun combolarına veriler geldi ama bu seferde ne kadar varsa hepsini getiriyor buna bir çözüm yokmudur

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Aşağıdaki kodu bir deneyin istediğiniz oluyor mu?
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Set s1 = Sheets("ARAÇBİLGİLERİ")
ComboBox2.Clear
say = WorksheetFunction.CountA(s1.Range("A:A"))
For Each Bak In s1.Range("A1:A" & say)
If ComboBox1.Value = s1.Cells(Bak.Row, "A") Then
    If ComboBox1.Value & asd <> ComboBox1.Value & s1.Cells(Bak.Row, "B").Value Then
        ComboBox2.AddItem s1.Cells(Bak.Row, "B").Value
        asd = s1.Cells(Bak.Row, "B").Value
    End If
End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Listbox kısmını incelememişim. Onun çözümüde aşağıdaki kodla giderilmiştir.
Kod:
Private Sub ComboBox2_Change()
ListBox1.ColumnCount = 5
ListBox1.Clear
s = 0
If ComboBox2.Value = s1.Cells(Bak.Row, "B") And ComboBox1.Value = s1.Cells(Bak.Row, "A") Then
    ListBox1.AddItem s1.Cells(Bak.Row, "B").Value
    ListBox1.List(s, 1) = s1.Cells(Bak.Row, "b").Value
    ListBox1.List(s, 2) = s1.Cells(Bak.Row, "D").Value
    ListBox1.List(s, 3) = s1.Cells(Bak.Row, "K").Value
    ListBox1.List(s, 4) = s1.Cells(Bak.Row, "H").Value
    s = s + 1
End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
syn ALGİL yardımınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum kodlarınızı denedim ve şu anda çalışıyor... gerçi benim bilgisayarda ne varsa bu kodlar benim bilgisayara gelince bir hoş oluyorlar beni uğraştırıyorlar : )))) bugün akşama kadar bunla uğraştım olmadı teşekkürler..iyi akşamlar dilerim

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
Private Sub ComboBox1_Change()
ComboBox2.Clear
If ComboBox1.Value = s1.Cells(Bak.Row, "A") Then
If ComboBox1.Value & asd <> ComboBox1.Value & s1.Cells(Bak.Row, "B").Value Then
ComboBox2.AddItem s1.Cells(Bak.Row, "B").Value
asd = s1.Cells(Bak.Row, "B").Value
End If
End If
Next
End Sub

arkadaşlar " TextBox2 = s1.Cells(say, "c") " bu kodu yukarıda nereye koymalıyımki text2 ye combo1den seçilenin karşılığı gelsin..bir kaç deneme yaptım ancak sürekli aynı aracı textte gösteriyor ve hiç değiştirmiyor...veya kodum doğrumu ??????? teşekkürler