Veri Aktarma İle Teklif Hazırlamak

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba, Ek'li dosyada örneği olan bir "Teklif " örneği hazırladım, ancak sayfaları arası veri aktarmayı arzulama rağmen bu işlemin bir macro ile olabileceğini düşünüyorum, forumda benzerleri olan bir kaç çalışma gördüm ancak bu çalışmaların kaynak kodlarını aktarsam bile bazı komutları uymadı doğal olarak, ilgilenen usta arkadaşlardan rica edeceğim, mümkün ise örnek dosyaya ekleyebilirmisiniz,(lütfen bu isteği hazırcılık olarak algılamayın, gerçekten uğraştım ama bilgi ve becerimi aştı) teşekkür ederim,

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Eklediğiniz dosyada çift tıklama ile veriler zaten diğer sayfaya aktarılıyor. Sizin istediğiniz nedir?

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Veri Aktarma ile Teklif Hazırlamak

Sn.leventm, hem ilginize teşekkür etmek hem de yanlışlığım için özür dilemek istiyorum, forumdan aldığım bir çalışmayı kendime uydurmayı denediğim bir ek göndermişim( o dosya işimizi yeterince görmedi ) , istediğim Ek'i gönderiyorum, saygılar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Sayın leventm, göstermiş olduğunuz ilgiye, sunduğunuz karşılıksız hizmete ve üslubunuza teşekkürü bir borç biliyorum, bu devirde bu anlayışta olan insanları ne kadar özlemişim bir daha farkına vardım,ellerinize sağlık, düzenlediğiniz dosya da anlatılmak istenen şu idi, teklif formunun boyu taşınan veri kadar olsun, böylece sayfa lüzumsuz uzamasın, bir de söylemeyi unuttuğum, bu veriler taşındıktan sonra bir düğme ile resetlenebiliyor du, bu işlemi nasıl yapmalıyım, tekrar teşekür ederim

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sizin bu şekilde güzel sözler yazmanıza neden olan, nezih insanların forumumuz çatısı altında biraraya gelmiş olmasıdır. Bu sebeple bu sözlerinizi tüm üyelerimiz adına kabul ediyorum.

İlaveler yaptığım ekteki dosyayı tekrar inceleyin.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Teklif Verme

Sn.Leventm, iyi akşamlar,kendimce bazı eksikler, kusuruma bakmayın ;
1) "Teklif" sayfası sütun E'de kayıtlı bilgiler ( Cep,Büro,Fax ve e-mail ) "Listeyi Temizle" butonunu çalıştırılınca yok oluyor,
2) "Liste" sayfasına yazılan "Malzemenin çift tıklanıldığında seçilebilmesi için malzeme listesinin ve özelliklerinin olduğu bir sayfa daha dosyanıza ekleyin." mesajınızını anlayamadım
3) "Teklif" sayfasında "Listeyi Temizle" butonu çalıştırılınca "Liste" sayfasında seçilmiş olan bilgiler renkli (ışıklı bant) şeklini koruyor, müsait olduğunuzda bakarsanız sevinirim, benim yapmam gereken birşey varsa memnuniyetle, tekrar teşekkür ederim

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Veri Aktarma ile Teklif Verme (ACİL)

Sn.Leventm, tekrar merhaba ve iyi akşamlar,bu güzel emeğinizin biraz daha işlevsel olması adına kendimce bazı tespitlerim oldu ; Soruyu size yönelttiğim için size hitaben yazdım, nezaketsizlik olmasın diye, ancak forumun değerli ustaları çözüm önerirlerse de ayrıca memnun olurum,

1) "Teklif" sayfası sütun E 'de kayıtlı bilgiler ile ( Cep,Büro,Fax ve e-mail ) sütun G 'ye (Tutarı)girdiğim formül "Listeyi Temizle"butonunu çalıştırılınca yok oluyor,
2) "Liste" sayfasına yazılan "Malzemenin çift tıklanıldığında seçilebilmesi için malzeme listesinin ve özelliklerinin olduğu bir sayfa daha dosyanıza ekleyin." mesajınızından kastınızı anlayamadım,biraz açarmısınız?
3) "Teklif" sayfasında "Listeyi Temizle" butonu çalıştırılınca "Liste" sayfasında seçilmiş olan bilgiler renkli (ışıklı bant) şeklini koruyor
4) "Teklif" sayfasını bir dosyada kayıtta (yedekte) tutmamız mümkün mü ?

Müsait olduğunuzda bakarsanız sevinirim, benim yapmam gereken birşey varsa lütfen bildirin, tekrar teşekkür ederim

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Veri Aktarma İle Teklif Hazırlayan Dosya

Sn.Leventm, tekrar merhaba ve iyi akşamlar,bu güzel emeğinizin biraz daha işlevsel olması adına kendimce bazı tespitlerim oldu ;

1) "Teklif" sayfası sütun E 'de kayıtlı bilgiler ile ( Cep,Büro,Fax ve e-mail ) sütun G 'ye (Tutarı)girdiğim formül "Listeyi Temizle"butonunu çalıştırılınca yok oluyor,
2) "Liste" sayfasına yazılan "Malzemenin çift tıklanıldığında seçilebilmesi için malzeme listesinin ve özelliklerinin olduğu bir sayfa daha dosyanıza ekleyin." mesajınızından kastınızı anlayamadım,biraz açarmısınız?
3) "Teklif" sayfasında "Listeyi Temizle" butonu çalıştırılınca "Liste" sayfasında seçilmiş olan bilgiler renkli (ışıklı bant) şeklini koruyor
4) "Teklif" sayfasını bir dosyada kayıtta (yedekte) tutmamız mümkün mü ?

Müsait olduğunuzda bakarsanız sevinirim, benim yapmam gereken birşey varsa lütfen bildirin, tekrar teşekkür ederim

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyaya gerekli ilaveleri yaptım. Teklif sayfasının yedeklenmesi için sayfaya bir yedekle butonu koydum. Bu butona bastığınızda "teklif" isimli sayfayı "teklifsayfasıyedek.xls" ismiyle c:\ altına kopyalayacaktır. Butona her basışta bu dosyanın üzerine kaydecektir. Siz kendinize göre yedekleme klasörünün yolunu değiştirirsiniz.

2 nolu madde kasdettiğim şudur. Liste sayfasında tabloyu oluştururken her seferinde malzeme adını ve diğer verileri manuel olarak yazmanız gereksizdir. Bunun yerine malzemeleri ve diğer özelliklerini içeren bir listeyi dosyaya eklerseniz, liste sayfasına verileri bu sayfadan aktarmak için basit bir arayüz tasarlanabilir.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Veri Aktarma ile Teklif Hazırlamak

Sn.Leventm, teşekkür ederim, zahmetiniz ve zaman ayırdığınız için, bir tek eksiği kalmış, "teklif" sayfasında da belirtmiştim ama gözünüzden kaçmış sanırım, örnekte G10:G12'de data var , G13 boş satır, G14'te ise Toplam satırı var,
1) G10:G13'e formül yazıyorum, yani adet x birim fiyat formül çalışıyor,
2) Temizle butonu bu formülleride siliyor, her seferinde yeniden yazmam gerekiyor,
3) G14 hücresi işlevini G10 dan başlayarak almalı ki toplama yapabilsin, oysaki boş olan son satırı ( G13:G13) alıyor, zaman ayırıp bir bakarsanız bu iş tamamdır , sevgiler, saygılar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Son eklediğim 10 nolu mesajımdaki dosyayı yeniledim. Tekrar inceleyim. Teklif sayfasında "G" sütununa formül yazmanıza gerek yok, bunun yerine "E" sütununa adet verisini girince işlemide kendiliğinden yapan bir kod ilave ettim.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Sayın Leventm, tekrar merhaba, ikaz için teşekkürler, bazen acele ile hata oluyor,yapmış olduğunuz projede haddim olmayarak deneme-yanılma ile bir iki düzeltme yaptım ("Veri" sayfasındaki SIRALA butonu işlevini yapmamakta, bu işleve dokunamadım), kodlardaki düzeltmeleri silmedim, ricam ;
1) "Teklif" sayfasına taşınan "Liste" sayfası bilgilerinin boyutu "8" olabilir mi ?
2) "Liste" sayfasındaki c2:d5'e bilgi taşınması engellenebilir mi ?
3) Tabii birde işlevini yapamayan "Veri" sayfasındaki SIRALA butonu var,

Projenin affınıza sığınarak düzelmiş hali Ek'tedir, iyi niyetinize sığınarak bir rica, teşekkür ederim,

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin.

1 nolu sorunuz için hücre fontunu 8 olarak ayarlamanız yeterlidir.
2 nolu sorunuzu tam olarak anlayamadım. Yazdığınız aralık liste sayfasında tuhaf bir yere geliyor.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Sayın Leventm, elinize sağlık, tekrar teşekkür ederim, 2 no.lu soru ; "Veri" sayfasında müşteri çift tıklanınca müşteri bilgileri "Liste" sayfasındaki c2, c3, d2 ve d3 hücrelerine taşınıyor, ben bu hücrelere bilgi taşınmasın demek istemiştim, bu haliyle de idare edilebilir, fon rengini beyaz yapınca sorun hallolur, herşey için tekrar teşekkür ederim, umarım sizi üzmemişimdir, saygılar

Excel Vers. ve Dili
2013
valla hocam bıravo yani ellerine sağlık