veri aktarma

Katılım
24 Ocak 2006
Mesajlar
16
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Türkçe
Merhaba Arkadaşlar.
Forumda çok gezdim,birkaç örnek indirdim ve epey uğraştım ama beceremedim.Acemilik işte.Sayfa1-A1 den A5'e kadar olan verileri bir butonla mesela M1 den M5'e dikey olarak yapıştıracak.Tekrar tıkladığımda M1:M5 silinmeyip N1,N5'e bu bilgiler aktarılacak ve böyle devam edecek.Bendeki makro satıra aktarıyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılar.
Sub ekle()
Sheets("sayfa1").Select
Range("A1,A2,A3,A4,A5").Select
Selection.Copy
Sheets("sayfa1").Select
Range("M1").Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=True
Application.CutCopyMode = False
End Sub

OfficeXP TR
 
Katılım
24 Ocak 2006
Mesajlar
16
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Türkçe
Tekrar merhaba arkadaşlar.Ã?nceki mesajımı biraz erken yazmışım herhalde.Biraz daha çalışmam gerekiyormuş.Deneyerek sorunumu çözdüm.Yinede herkese teşekkür ederim.Çözümü de yazayım da belki benim gibi bir acemiye lazım olur.
ActiveCell.Offset(1, 0).Select ifadesini,
ActiveCell.Offset(0, 1).Select yaptım.Bu kadar basitmiş ama dediğim gibi acemilik işte.
İyi geceler diler saygılar sunarım. :hey:
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Transpose:=True

ifadesinide silmeniz lazım , yoksa dikey verilerinizi seçtiğiniz hücreden başlayarak yatay olarak yapıştırır.

2. bir alternatif yol for döngüsü kullanarak.Başka kod yazarken
işinize yarayabilir diye yazıyorum

Kod:
Sub ekle1()
son = Cells(1, 256).End(xlToLeft).Column
If Range("M1") = "" Then Cells(1, "M").Select Else Cells(1, son + 1).Select
For i = 1 To 5
Cells(i, ActiveCell.Column).Value = Cells(i, 1).Value
Next

'1. son kolon numarasını alır
'2. eğer M1 hücresi boşsa M1 seç, Değilse son kolon numarasının yanındaki ilk kolonun 1.hücresini seç
'3. 1 den 5 'e kadar döngü kur
'4. A kolonundaki 1 satırdan 5. satıra kadar olan verileri tek tek aktif
'   olan kolondakihücrelere yaz.
'5. dön
End Sub
 
Katılım
24 Ocak 2006
Mesajlar
16
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Türkçe
Merhaba Zafer Bey.
Siz uyarınca farkettim.Benim kodun son halinde de Transpose=False.Dediğim gibi çözünceye kadar kodla epey oynadım.Foruma 2.defa yazarken kontrol edip düzeltmediğim için özür diliyorum.Ama her işte bir hayır varmış derler.For döngüsü ile yazdığınız kodu öğrenemeyecektim.Bu kod dediğiniz gibi çok işime yarayacak.İlgi,alaka ve yardımlarınız için teşekkür eder saygılar sunarım.
 
Katılım
30 Ocak 2006
Mesajlar
1
Gerçektende hoş bir çalışma olmuş teşekkürler gerçektende önemli idi benim için çok işime yaradı
 
Üst