Soru VERİ ANALİZİ

ozcanya

Altın Üye
Katılım
3 Haziran 2006
Mesajlar
415
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-04-2025
Merhaba arkadaşlar;
ekli dosyada yapmak istediğim işlem A sütunundaki bölümlerin yatan hasta veya günübirlik olarak yapmış oldukları ameliyat gruplarına göre (C sütunu) yanda bulunan tabloya göre sıralamak.
örnek dosya ektedir.
 

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,779
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
1. Verdiğiniz dosyadaki yandaki tablo dediğiniz alanda rakamların nasıl oluştuğunu anlamadım.
Üroloji yatan B grubunda F2:F6 arası toplamı 59 iken tablonuzd abu sayı 55 gözüküyor.
2. Ayrıca F sütununda metin formatında sayılarınız var.
3. Sorunuzu KOD bölümünde sormuşsunuz ancak formülle de çözülebilecek bir dosyanız var. VBA ile çözmek isteidğinize emin misiniz?
 

veyselemre

Özel Üye
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
3,646
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Kod:
Sub test()
    Dim veri, i&, bolum$, grp$, sira%, y, ver
    veri = Range("A2:F" & Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).Value
    
    Range("I2:Q" & Rows.Count).ClearContents
    
    With CreateObject("Scripting.Dictionary")
        For i = 1 To UBound(veri)
            bolum = veri(i, 1)
            grp = veri(i, 2) & "|" & veri(i, 3)
            Select Case grp
                Case "Yatan|A GRUBU": sira = 2
                Case "Yatan|B GRUBU": sira = 3
                Case "Yatan|C GRUBU": sira = 4
                Case "Günübirlik|C GRUBU": sira = 5
                Case "Yatan|D GRUBU": sira = 6
                Case "Günübirlik|D GRUBU": sira = 7
                Case "Yatan|E GRUBU": sira = 8
                Case "Günübirlik|E GRUBU": sira = 9
            End Select
            If .exists(bolum) Then
                y = .Item(bolum)
                y(1, sira) = y(1, sira) + Val(veri(i, 6))
                .Item(bolum) = y
            Else
                ReDim w(1 To 1, 1 To 9)
                w(1, 1) = bolum
                w(1, sira) = veri(i, 6)
                .Item(bolum) = w
            End If
        Next i
        ver = Application.Index(.items, 0, 0)
    End With
    Range("I2:Q2").Resize(UBound(ver)).Value = ver
End Sub
 

ozcanya

Altın Üye
Katılım
3 Haziran 2006
Mesajlar
415
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-04-2025
1. Verdiğiniz dosyadaki yandaki tablo dediğiniz alanda rakamların nasıl oluştuğunu anlamadım.
Üroloji yatan B grubunda F2:F6 arası toplamı 59 iken tablonuzd abu sayı 55 gözüküyor.
2. Ayrıca F sütununda metin formatında sayılarınız var.
3. Sorunuzu KOD bölümünde sormuşsunuz ancak formülle de çözülebilecek bir dosyanız var. VBA ile çözmek isteidğinize emin misiniz?
Ömer bey teşekkür ederim. Formülde olur. Daha kolay olur düşündüm. onu da diğer bölümde lazım olursa yardım talep ederim. kolay gelsin..
 
Son düzenleme:

ozcanya

Altın Üye
Katılım
3 Haziran 2006
Mesajlar
415
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-04-2025
merhabalar; arkadaşlar excelde örnek olarak sütün (w1:w1000) arasında bulunan A3,A2.B,C,D,E grupları ayrı ayrı toplamlarını başka sayfaya veri olarak almak istiyorum.Tabloda veri süz yaptığımda ki verileri alsın istiyorum.teşekkür ederim
örnek olarak
A3 220
A2 300
B 260
C 340
D 400
E 400
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,246
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Excelin Özet Tablo özelliğini kullanarak hızlı bir şekilde bu toplamlara ulaşabilirsiniz.
 
Üst