- Excel Vers. ve Dili
- Office 2016 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 10.03.2023
Arkadaşlar merhaba, bir çalışma sayfasında veri varsa o verinin başına bir hesap kodu gelecek sonuna da açıklama gelecek şekilde nasıl bir formül yapılabilir acaba? Detaylandırmak gerekirse eğer 01 çalışma sayfasında D sütununda Bankada yazılan tutar Y Çalışma Sayfasında A sütununda 64000.102.01013601 gelecek B VE C SÜTUNUNU BORÇ/ALACAK olarak düşünürsek B sütununa bankada yazılan tutar gelecek D sütununa ise 01 çalışma sayfasındaki F Açıklama sütununda yazan değer gelecek. Altına 01 Çalışma Sayfasındaki E sütununda yer alan komisyon sütunundaki değerler Y çalışma sayfasında başına 64010.760.08010601 hesap kodu, tutarda B sütununa, F sütununada açıklama gelecek şekilde olacak. Son olarak 01 Çalışma Sayfasındaki C sütunundaki Kart Dönüş sütunu Y çalışma sayfasında başına 64010.108.03360101 C sütununa ise tutar gelecek şekilde ve açıklama kısmına ise 01 Açıklama sütunundaki açıklama Y çalışma sayfasındaki D sütununa gelecek şekilde olacak. Açıklamam biraz uzun oldu ama tam olarak yapmak istediğim bu şekilde. Ayrıca ekteki excel dosyasında da yapmak istediğimi birebir örneklendirdim. Sürekli kopyala yapıştır yaparak Y Çalışma Sayfasını oluşturuyorum artık utanıyorum kopyalamaktan
bunun bir çözümü varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Ekli dosyalar
-
23.7 KB Görüntüleme: 7