Veri çağırıp çalışma sayfası oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10.03.2023
Arkadaşlar merhaba, bir çalışma sayfasında veri varsa o verinin başına bir hesap kodu gelecek sonuna da açıklama gelecek şekilde nasıl bir formül yapılabilir acaba? Detaylandırmak gerekirse eğer 01 çalışma sayfasında D sütununda Bankada yazılan tutar Y Çalışma Sayfasında A sütununda 64000.102.01013601 gelecek B VE C SÜTUNUNU BORÇ/ALACAK olarak düşünürsek B sütununa bankada yazılan tutar gelecek D sütununa ise 01 çalışma sayfasındaki F Açıklama sütununda yazan değer gelecek. Altına 01 Çalışma Sayfasındaki E sütununda yer alan komisyon sütunundaki değerler Y çalışma sayfasında başına 64010.760.08010601 hesap kodu, tutarda B sütununa, F sütununada açıklama gelecek şekilde olacak. Son olarak 01 Çalışma Sayfasındaki C sütunundaki Kart Dönüş sütunu Y çalışma sayfasında başına 64010.108.03360101 C sütununa ise tutar gelecek şekilde ve açıklama kısmına ise 01 Açıklama sütunundaki açıklama Y çalışma sayfasındaki D sütununa gelecek şekilde olacak. Açıklamam biraz uzun oldu ama tam olarak yapmak istediğim bu şekilde. Ayrıca ekteki excel dosyasında da yapmak istediğimi birebir örneklendirdim. Sürekli kopyala yapıştır yaparak Y Çalışma Sayfasını oluşturuyorum artık utanıyorum kopyalamaktan :) bunun bir çözümü varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ekteki uygulamayı (içerisindeki açıklamaları okuyarak) deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
10.03.2023
Merhaba;
Ekteki uygulamayı (içerisindeki açıklamaları okuyarak) deneyin.
İyi çalışmalar.
Hocam çok teşekkür ederim ellerinize sağlık müthiş olmuş :) Yüzsüzlük etmiş olur muyum bilmiyorum ancak getire bastığımızda 01-02-03-04-05-06 diye çalışma sayfalarım olacak bunların hepsini Y çalışma sayfasına getirme imkanı olur mu acaba?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Belirtilen sayfaların tek butonla gelmesini istiyorsanız eki deneyin.
(Tabi eklenen sayfaların formatının aynı olması gerekiyor)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
10.03.2023
Merhaba;
Belirtilen sayfaların tek butonla gelmesini istiyorsanız eki deneyin.
(Tabi eklenen sayfaların formatının aynı olması gerekiyor)
İyi çalışmalar.
Tekrar teşekkür ederim emeğinize sağlık tam istediğim gibi oldu şimdi beni büyük bir zahmetten kurtardınız Allah razı olsun :)