VERİ ÇEKME (4 kritere göre)

Turgay KARAŞAH

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Pro Plus 2021 Türkçe sürüm
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-02-2029
Değerli Excel sevdalısı üstatlarım. Hepiniz sevgi ve saygıyla selamlarım.
Yapmak istediğimi kısaca özetlersem;
1)- DONATIM TABLOSU sayfasında B sütununda ki B6-B8-B10- ve B12 hücre değerlerine göre E5-F5-G5-H5-I5-J5-K5-L5-M5-N5 hücrelerine ÇİZELGE 1, ÇİZELGE 2, ÇİZELGE 3 ve ÇİZELGE 4 deki karşılıklarını getirmek isterim.
2)- yine birinci kriterlere göre ÇİZELGE 1, ÇİZELGE 2, ÇİZELGE 3 ve ÇİZELGE 4 deki NOT kısmındaki yazıların da DONATIM TABLOSU sayfasında B17 hücresinden aşağı doğru getirmek isterim. İlgilenebilecek üstatlarıma teşekkür ederim. Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu haliyle verileri özetlemeniz zor.. Yardımcı sütun kullanmanız gerekir..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Bahsettiğim yardımcı sütun sadece C-F aralığı için değildi.

A-B sütunlarındaki hücreler birleştirilmiş hücreler olduğu için formüllerde sorun çıkaracaktır. Hızlıca gödüğüm kadarıyla 3 adet yardımcı sütun ile çözüme gidilebilir gibi görünüyor.

Turgay KARAŞAH

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
27-02-2029
Bahsettiğim yardımcı sütun sadece C-F aralığı için değildi.

A-B sütunlarındaki hücreler birleştirilmiş hücreler olduğu için formüllerde sorun çıkaracaktır. Hızlıca gödüğüm kadarıyla 3 adet yardımcı sütun ile çözüme gidilebilir gibi görünüyor.
Üstadım bir kısım düzeltme yaptım. Bakabilirseniz çok memnun kalırım.

Ekli dosyalar

Turgay KARAŞAH

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
27-02-2029
aynı anda hem gt hem hem motor gücü araması olmyacak o zmana. ya gt ye göre ya da motoru gücüne bakılacak doğrumu anladım
DONATIM TABLOSU sayfasında B sütununda ki B6-B8-B10- ve B12 hücre değerlerine göre (Yani 4 kritere göre verileri E5-F5-G5-H5-I5-J5-K5-L5-M5-N5 hücrelerine ÇİZELGE 1, ÇİZELGE 2, ÇİZELGE 3 ve ÇİZELGE 4 deki karşılıklarını getirmek isterim.)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
İlk dosyanıza göre yardımcı sütunları oluşturdum. Ama hala eşleşmeyen ifadeler var. Bunları eşleştirirseniz sorun yaşamazsınız.

Mesela;

DONATIM TABLOSU B12 hücresi ile ÇİZELGE 2 sayfasındaki F21 hücresi ifade olarak aynı gibi görünsede karakter olarak eşit değiller. Bunun gibi sorunları düzeltmeniz (eşleştirmeniz) gerekir.

Ekli dosyalar

Turgay KARAŞAH

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
27-02-2029
İlk dosyanıza göre yardımcı sütunları oluşturdum. Ama hala eşleşmeyen ifadeler var. Bunları eşleştirirseniz sorun yaşamazsınız.

Mesela;

DONATIM TABLOSU B12 hücresi ile ÇİZELGE 2 sayfasındaki F21 hücresi ifade olarak aynı gibi görünsede karakter olarak eşit değiller. Bunun gibi sorunları düzeltmeniz (eşleştirmeniz) gerekir.
Korhan bey tablo güzel çalışıyor elleriniz dert görmesin bin kere Allah razı olsun sizlerden. Sevgili üstadım tablomun ikinci sorusuna katkınız olursa bu tablo çok uzun yıllar işimizi görecektir.(çok önemli çünkü)
Talebim şu üstadım;
2. sorun: B6 hücresinde örneğin YAKIN KIYISAL SEFER yazıldığını düşünelim bu metnin ilk kelimesine (YAKIN-KABOTAJ-LİMAN gibi) göre ÇİZELGE 1, ÇİZELGE 2, ÇİZELGE 3 ve ÇİZELGE 4 deki NOT kısmındaki yazıların da DONATIM TABLOSU sayfasında B17 hücresinden aşağı doğru getirmek isterim. İlgilenebilecek üstadlarıma teşekkür ederim.Saygılarımla.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Kullandığınız sürümde DÜŞEYYIĞ+FİLTRE fonksiyonları var mı?

Turgay KARAŞAH

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
27-02-2029
Korhan bey üstadım size ne kadar dua etsek az. Allah bütün dilekleriniz kabul eylesin. Teşekkür ederim. Oluşturduğunuz (XMLFİLTRELE) formülü başka bir hücrede kopyala yapıştırdım çalışmadı sebebini anlamadım.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Benim paylaştığım dosyada ÇİZELGE sayfalarında D sütununda yardımcı alanlar var. Onlarıda kendi dosyanıza uyarlamanız gerekir.