Veri çekme (olay biraz karışık bilirkişilerden destek gerekli)

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31/06/2023
haftalık olarak kontrol formu hazırladım. sıcak su ve kaloriferleri kontrol ediyorum. önce birlikte yazdım sonradan olası durumları takip amaçlı sıcak su ve kalorifer değerlerini ayrı yazdım. sorgulama için bir sekme hazırladım. orada yazdığım eşanjör dairesi ismiyle en düşük ve en yüksek kalorifer,sıcak su değerlerinin yazılmasını istiyorum. değerlerin tarihi ve kim kontrol ettiğinide.
eşanjör daireleri 2 grubdan oluşmaktadır a ve b diye. dosyayı yükleyeceğim ,akşamada başkaları bakması adına başka sitelerden yükleme yapacağım. şimdiden herkese teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
Hocam elinize kolunuza sağlık. bir şey daha isteyebilir miyim. sorgulamada ben tarih yazıp o tarihten sonrakileri sorgulatma şansımız var mı.
sıcaklıklar düştükten sonra çalışma ile yükseltiyoruz. tarih belirlemesi yaparsak en düşük ve en yüksek değerler güncellemiş olacaktır.
şimdiden çok teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
Hocam sizden birşey daha isteyebilir miyim. sorgulamada tarih belirlemesi yapılarak o tarihten sonraki bana ortalamaları ve min,max değerlerini verebilir mi.

çalışan sistemde değişiklik yapılıp sıcaklıklar yükselmektedir. bende o tarih sonrası değişimleri kontrol etmek amaçlı istiyorum. şimdiden teşekkür ederi

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
Öncelikle elinize sağlık güzel yapmışssınız. benden kaynaklı tarihler srıa ile değil onu ben düzeltecem oradan tarihleride veri doğrulama yapacağım. ortalama dedğim seye gelirsek.misal a grubu kalorifer ortalaması en yüksekle en düşük değilde o tarihler arasındaki değerlerin ortalaması demiştim. siz min max ortalaması aldınız. örnegin 1 ocak ile 29 ocak yazıldığında bu arada ki toplam değerlerin ortalaması olacaktı. yapabilirseniz sevinirim. tekrardan ayrıaca teşekkür ederim ilgi alakanız için

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
Hocam tarihler yazınca sadece max değerleri çıkıyor. ben sizin için tarihleri düzelteyim. koşullu biçimlendirmeyi yapayım tekrar yükleyim sizin için zaman kaybı olmasın.ben b23 için denediğimde 2 tarih arası olunca max min değerlerinde sorun oluyor tek tarihte sorun olmuyor

2 tarih arasında sıcak su,kalorifer değerleri min ,max, 2 tarih arasındaki ortalaması ((min+max)/2 değil)

ben tarihleri düzenlediğim de datada ki tarihler etkilenir mı formüller bozulur mu? şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
dosyayı revize ettim sanırım bir aksaklık yok. şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
Merhaba;
O halde SORGULAMA sayfası J:M aralığını silin.
SICAKLIK başlığı üzerinde basit bir formül işinizi görür.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.
hocam tekrardan hatirlatayım sıcaklıkların ortalaması a grubu yada b grubu kalorifer ya da sıcak su sayfalarındaki girilen 2 tarih arasındakini ortalamasını alacaktı

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
İki tarih aralığı ve yer kriterine göre analiz yapılacaksa neden mak ve min için uğraştık ki?
sayfaya uyan kriterleri çekeriz bunun içinde maksimumda çıkar minimumda...
Anlattığınız ve anladığım kadarıyla eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
Öncelikle elleriniz dert görmesin msjınızı yeni farkettim 2. sayfa açıldıgını. min max ortalama kafi düşünmüştüm. sayılar birbirine yakın olacağı için min max değerlerini istemiştim ama yaptğınızda işimi görür. ilginiz bilginiz için çooooooooooooook teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
a yada b grubundaki isimleri a ve b grubu kalorifer ve sıcak suya yazdırabilir miyiz ben denedim ama hücre birleştirme olduğundan oturmadı bir türlü. şimdiden teşekkür ederim

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Son isteğinizi anlamadım.
"Şu sayfadan şu sayfanın şu hücresine şu kritere bağlı olarak şu isimleri almak istiyorum" gibi net sayfa adı , kriter ve adres verin.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
A GRUBU ve B GRUBU sekmelerindeki kontrol eden kişi isimleri enaltta yazmaktadır ben bu isimleri A GRUBU Kalorifer,A GRUBU sıcak su,B GRUBU KALORİFER,B GRUBU SICAK SU sekmelerindeki en alt kısıma yazdırmak istiyorum. bağ yapıştır denedim olmadı.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

NOT: Tablodan istediklerinize NET karar verirseniz bizlerde aynı dosyada tekrarlı uğraşlar yerine zamanımızı başka çözümlerde kullanırız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
öncelikle emeğiniz için çok teşekkür ederim ilginiz alakanız için. bir kaç sorgulama sıkıntı olduğunu farkettim. düzeltebilirseniz sevinirim olmuyorsa sorun değil. fazlasıyla emek verdiniz. dosyayı ekledim kontrol edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Metin Bey;
Sıkıntının isimde mi? yoksa tarihte mi olduğunu belirtmediğiniz için dosyayı anladığım şekilde yeniden yorumladım.
Dosyayı SORGULAMA sayfasına yazdığım uyarılar doğrultusunda kullanın ve kontrol edin.
Hatalı sonuç varsa belirtin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit
31/06/2023
Hocam yenilik için teşekkür ederim. benim anlatmak istediğim şey
örnek ; E-9 yazıp 01/02/2018 ile 06/03/2018 tarihlerini seçtiğimde 12 şubatta kalorifer 58 görünmekte ama getir dedikten sonra sorgulama sekmesinde görünmemektedir. aynı şekilde sıcak suda da sorun görünmektedir. sıcak su da 12 şubatta en yüksek sıcaklığı yansıtmamış. diğer yerleri daha bakamadım tarihlerde bir sorun olabilir . şimdiden ilginiz için ayrıca teşekkür ederim

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Yeni bir ekle yine birlikteyiz.
Sorunun kaynağını çözdüm gibi...
olmayan veriler için eklenen "-" işareti. Bunları tüm tablolardan kaldırdım. (kullanırken sizde olmayan veri için "-" yazmayın.)
Eki tekrar deneyin. (veri doğruluğunu mutlaka kontrol edin)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar