veri çekmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29/04/2021
merhaba...
arkadaşlar ben excel sayfasında veri hazırlıyorum devamlı muhasebe programına girmem ve verileri güncellemem gerekiyor. istedigim şu, ecxel de dış veri alı denedim olmadı ama istedigim bunun gibi birşey yani veriyi muhasebe programından alacak ve excele aktaracak böylece hazırladıgım tablolar excelde güncel olacak bu mümküm mü mümkünse nasıl.

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Excelden, kullandığınız muhasebe programının veritabanına ulaşıp bilgileri excele getirerek anlık değişen raporlar hazırlayabilirsiniz. Bunu yapabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi ODBC ile veritabanına ulaşmaktır. Bunun için önce veritabanına nasıl ulaşılacağını tanımlamanız gereklidir. Denetim Masasındaki Yönetimsel Araçlar menüsündeki Veri Kaynakları (ODBC) ye girerek bir kereye mahsus veritabanına giden yolu tanımlayabilirsiniz. Bundan sonra da Excelde Veri-Dış Veri Al-Yeni Veritabanı Sorgusu diyerek Microsoft Query aracılığıyla oluşturduğunuz sorgu sonucu verileri excele çekebilirsiniz. Tabi bunun için öncelikle sql ve Microsoft Query programını kullanabilmelisiniz. Öneri olarak bu kısmını çalıştığınız şirketin Bilgi-İşlem departmanına yaptırarak sorgu sonuçlarını excelde siz düzenleyebilirsiniz.

Rafet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofice 2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-12-2025
Muhasebe programı dediğini . Bir paket program mı? LKS , Netsis Gibi.
Ve bu paket programınızın veri abanından veri cekmek istiyorsunuz.
Tablolar hakkında bilginizin olması. Ve verileri nasıl almak istiyorsanız select(view) cümlesini yazabilmeniz gerekiyor.

Buları hallede biliyorsanız işiniz daha kolay olur.
Sitede SQL bölümünde araştırma yapmanızı tavsiye ederim.