Veri Doğrulama - Dolaylı Fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Arkadaşlar Merhaba;

Konuyla ilgili açıklamaların sitede yer aldığını biliyorum. Zaten sorunumu da konuyu arama motorunda aratıp buldum.

Fakat siteden bulduğum örneği inceledim ve mantığını anladım gibi. ( benim dosyama uygulayamadığım için başka kriterler var sanırım.

Ekte ki dosyada F2 hücresinden makinayı seçiyorum ve F3 hücresine ise sadece o makinaya ait olan özellikleri getirmek istiyorum ama gelmiyor.

O2 hücresinde Ürünleri seçiyorum O3 hücresine de sadece seçtiğim ürüne ait değerler geliyor.

2 aynı örnek. Benim tahminim ad tanımlama kriterleri ve benim tablomun içerdiği verilerde sorun var gibi.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. 2 günden beri uğraşıyorum. benim için çok önemli.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Çünkü üstad senin dolaylı olarak F2 den istediğin "AHS 12/04 01 Makina" adlı üründe "/" işareti ve boşluklar var . Ancak ad tanımlama listende bu ürün grubu "AHS 1204 01 Makina" şeklinde geçiyor. Bu yüzden F3 te liste açılmıyor.

Dosyayı incelersen farkı anlayacaksın:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2010
Ahmet Bey öncelikle çok teşekkür ederim.

Sorunu anladım ve çözüm, boşlukları ve / işaretini verilerimden kaldırmak.

Fakat ben bu makina tanımlarını aynen bırakmak istiyorum. çünkü satış elemanları bu tanımlamalarla müşteriye makina teklifleri geçecekler.

Boşlukları ve / işaretini çıkarmadan başka bir çözümü var mı acaba.

ben teklif sayfası oluşturacağım, satıcı makina kodlarını ve özelliklerini seçecek, seçtiği makina ve özelliklerine göre düşeyara fonksiyonu ile fiyatlarını getireceğim.

kolay gelsin...

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Arkadaşlar,

bu sorunu veri değerlerimi değiştirmeden nasıl çözebilirim.

yardımcı olacak arkadaş yok mu acaba?