Veri Doğrulama Düzgün Çalışmıyor

Excel Vers. ve Dili
excell
Merhaba ;

Eski bilgisayarımda kendim youtube videoları izleyerek kendime özel özel iş takip çalışma sayfam da eski bilgisayarımda sorunsuz çalışan veri doğrulama yeni bilgisayarımda office 2016 uygulamasında maalesef eskisi gibi çalışmıyor. Resimde boşluğa veri doğrulamada görüntülenecek başka saydaki bilgilerin doğru olarak birkaç harfini yazdığımda ilgili kelime hemen çıkıyordu artık çıkmıyor. Ya birebir doğru kelimeyi yazmalıyım yada aşağı açılır ok a basarak kendim manuel seçmeliyim. Ayrıca aşağı açılır oka basınca eski bilgisayarımda veri doğrulama için seçilmiş ilgili stundaki her satır görünürdü şimdi görünmüyor. Görünür olabilmesi için yandaki kaydırma çubuğundan en yukarı kadar çekmem gerekiyor. Eski bilgisayarımda aşağı açılır oka basınca aşağı ve yukarı hareket ettirmek için yönlendirme okları belirgin bir şekilde görünürdü ve tek tek bastıkça aşağı yada yukarı hareket ederdi. Şimdi ise uzun bir kaydırma çubuğu görünüyor ve aşırı hassas çalışıyor. Doğru seçeneği bulmak ve seçmek çok zor.

Araştırma yaptım. Bir videoda veri doğrulamanın düzgün çalışabilmesi için bilgiyarın uygulamalar sekmesinden hizmetler > İnsan Arabirim Cihazları sekmesinden Başlangıç türünü "Elle" seçeneğinden "Otomatik" seçeneğine çevirdim ancak yine olmadı.

Yeni excell sayfasında da deneme yaptığımda aynı sorun devam etmekte.

Konu hakkında yardımınızı rica ediyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Açıklamanızı eski bilgisayardan bahsetmişsiniz fakat onda kullandığınız ofis sürümünden bahsetmemişsiniz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bahsi geçen harf yazdığınızda arama işlemleri Ofis 365 sürümü için geçerlidir. Eski sürümlerde maalesef bu şekilde çalışmıyor.

Bu işlem için forumda daha önce paylaşılmış farklı teknikler var. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.