Veri doğrulama ile hata ekranı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Formüllü hücrelerle bağımlı bir hücrede diğer değişkenlere göre veri doğrulamada hata ekranı çıkarabilirmiyiz. Ek'li dosyada ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştım yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

C3:D20 hücre aralığına veri doğrulama uygulanmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
2 ayrı koşulolursa

Korhan bey öncelikle teşekkür ederim. Peki daha kompleksini yapabilirmiyiz acaba onuda örneğe ekledim. Ayrıca önceki dosya için elinize sağlık bu tarfını düşünemiştim. Size zahmet birde ekli dosyayı incelermisiniz lütfen..

selamlar,

ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

C3:d20 hücre aralığına veri doğrulama uygulanmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
2 ayrı sorum olacak.

Merhaba; Sorumu şu şekilde güncellemek istiyorum ayrıca;

bunu dışında eğer doğrulama attığınız hücrelerde veri yani listeleme var ise tekrardan özel formül yazabiliyormuyuz..en iyisi örnekle anlatayım. teşekkürler.

Korhan bey öncelikle teşekkür ederim. Peki daha kompleksini yapabilirmiyiz acaba onuda örneğe ekledim. Ayrıca önceki dosya için elinize sağlık bu tarfını düşünemiştim. Size zahmet birde ekli dosyayı incelermisiniz lütfen..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Galiba Cevap alamayacağım

Merhaba; BU konu ileilgili cevap alamadım, olmuyosa bilgilendirebilirsneiz sevinirim. Teşekkürler.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

C3:D20 hücre aralığına veri doğrulama uygulanmıştır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Korhan Bey Merhaba

Korhan bey en azından Bir cevap verebilirseniz sevineceğim. Sadece olup olmadığı yada bilen biri var ise cevap alabilirsem..

Merhaba; BU konu ileilgili cevap alamadım, olmuyosa bilgilendirebilirsneiz sevinirim. Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Sanırım cevaplanmayacak bu sorum??

Sanırım cevaplanamayacak birsoru yada olmayacak bir şey formül... teşekkürler.

Teşekkürler yazmışsınız ama ben dosyada bir değişiklik göremedim yani benim eski dosyam bu ? neden eklediğinizi anlayamadım. Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Çok dosya var ve çoğuda açılmıyor ..

Çok dosya var ve çoğuda açılmıyor ..BU yapılabilir mi onu öğrenmek en azından yapmanın yarısı akdar önem arz edecektir. korhan Bey ilk soruyu cevaplamıştı ama ona ulaşamıyorum bu konuda belki o bir şey yapabilir diye düşündüm ama; ayrıca internette de çok aradım ama buna bağlı pek konu bulamadım..

şurada dataval ile ilgili bir çok örnek dosya var:

http://www.contextures.com/excelfiles.html

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Hata ekranı çıkarma

Veri doğrulamada açılan liste formülü tanımlı iken başka bir hücrede hata ekranı çıakrtmak istiyorum. Ek'li dosyada detay vererek anlatmaya çalıştım. Makro kullanmak istemiyorum ama eğer makro dışında mümkün değilse makroda olur. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Çok zor bir şey mi bu acaba ya! kimse tek bir cevap bile yazmamış ama..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Ya bu yapılamıyor ise bilen bir arkadaş cevap yazarsa en azından beklenti içinde olmam farklı yollara başvuracağım. Teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Yıl sonu işlemlerinden dolayı foruma sık giremiyorum. Bu sebeple sorunuzu sonuçlandıramamıştım. Yeni açmış olduğunuz konuyu bu konu ile birleştirdim.

Gelelim sorularınıza.

Veri doğrulama uyguladığınız bir alana ikinci bir doğrulama uygulayamazsınız.

Son eklemiş olduğunuz hücrelerdeki veri doğrulamalarını silin. Daha sonra "C3:E4" hücrelerini seçin.
Veri doğrulama-Özel bölümüne aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=VE($F3<>ZAMAN(4;0;0);$D3>=ZAMAN(1;30;0))
"Hata Uyarısı" sekmesinede görmek istediğiniz uyarı mesajı ayarlarını yapıp tamam tuşuna basarak işlemi tamamlayın.

Son olarak hücrelere saat girerek denemeler yapın.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Teşekkürler korhan bey

Korhan Bey Merhaba;

Daha önceki örnektede istediğimizi alabilmiştik. bu uygulamada yararlı. fakat hücredeki veri doğrulama yani açılan listeyi kaldırma şansım yok gibi, peki bunu makro ile yapmam mümkün olabirli mi acaba ; eğer makro ile ilgili bir bilginiz var ise sizi yorcam ama bunun cevabını alabilirsem teşekkürler.

Yıl sonu işlemlerinden dolayı foruma sık giremiyorum. Bu sebeple sorunuzu sonuçlandıramamıştım. Yeni açmış olduğunuz konuyu bu konu ile birleştirdim.

Gelelim sorularınıza.

Veri doğrulama uyguladığınız bir alana ikinci bir doğrulama uygulayamazsınız.

Son eklemiş olduğunuz hücrelerdeki veri doğrulamalarını silin. Daha sonra "C3:E4" hücrelerini seçin.
Veri doğrulama-Özel bölümüne aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=VE($F3<>ZAMAN(4;0;0);$D3>=ZAMAN(1;30;0))
"Hata Uyarısı" sekmesinede görmek istediğiniz uyarı mesajı ayarlarını yapıp tamam tuşuna basarak işlemi tamamlayın.

Son olarak hücrelere saat girerek denemeler yapın.[/QUOTE]

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
yani makro ile herhangi birkoşula bağlı bir pop-up çıkarmak mümkünmüdür? bu daha açıklayıcı oldu sanırım

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Veri doğrulama ve makrolar aynı alan üzerinde kullanılabilir. İstediğiniz uyarı mesajını rahatlıkla alabilirsiniz. Siz çözümü doğrulama ile istediğiniz için bu şekilde çözüm önermiştim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
TEŞEKKÜRLER KRHAN BEY;
cevabınızda sonraki soruya cevap almıştım peki diyelimki listeyi kaldırdım; iki koşulu beraber yapabilirmiyiz yani sone klediğiniz formülde ayrıca 11:00 her geçtiğinde de hata versin yani hepsi içiçe , işte 4 üzeri ise 1:30dan az giremez ve toplam 11:00 ı geçemez onun formülü nasıl belkide sizin dediğiniz gibi yapabilirim. teşekkürler.isterseniz basit bir dosya ekleyebilirim.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Aşağıdaki kodu sayfanızın kod bölümüne uygularsanız mesaj ile uyarı alabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("C3:E65536")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Cells(Target.Row, "F") > TimeValue("11:00:00") Then
        MsgBox "NET sütunundaki değer 11:00 değerinden büyük olamaz !" & Chr(10) & _
        "Lütfen girdiğiniz değeri düzeltin !", vbCritical
        Target = ""
        Target.Select
    ElseIf Cells(Target.Row, "F") > TimeValue("04:00:00") Then
        If Cells(Target.Row, "D") <> "" And Cells(Target.Row, "D") < TimeValue("01:30:00") Then
            MsgBox "NET sütunundaki değer 04:00 değerinden büyük olduğu için MOLA sütunundaki değeriniz 01:30 değerinden küçük olamaz !" & Chr(10) & _
            "Lütfen MOLA sütunundaki değeri düzeltin !", vbCritical
            Cells(Target.Row, "D") = ""
            Cells(Target.Row, "D").Select
            Exit Sub
        End If
    End If
End Sub

Ekli dosyalar