Veri doğrulama ile olurmu.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-06-2025
Arkadaşlar;
Şimdi sayfa 1 de b süununu komple seçili olacak biçimde yani (b:b) demek istiyorum. B2 hücresine 1 yazdım ve enter a bastım B2 hücresine gelir yazsın veya b3 e 2 yazdım çıktımı gider yazsın bunu hangi yolu izleyerek yapabiliriz. Makro ile değil formülle olacak şekilde istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Korhan hocam yanıtınız için teşekkürler. Önerdiğiniz videoya baktım ama afedersiniz pek bir şey çıkaramadım. Bu işlemi veri doğrulama ile yapabilir miyiz ki desem. İşimiz sadece b sütununda misal b2 ye 1 yazdım ve enter la 1alt satıra geçtiğimde gelir yazsın. Veya b3 e 2 yazdım çıktımı gider yazsın diyordum ama böyle bir şey mümkün olabilir mi.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Aynı hücre için formülle işlem yapamazsınız. Ya makro kullanmalısınız ya da önerdiğim gibi otomatik düzelt işlemini kullanabilirsiniz. Otomatik düzelt genel bir ayar olduğu için alan sınırlaması yoktur. Buna göre tercih yapabilirsiniz.

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Eyvallah teşekkür ler Korhan hocam;
Peki macro ile yapabiliyor muyuz acaba.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
İşlemi yapmak istediğiniz sayfanızın kod bölümüne uygulayınız.

B sütununda 1 ve 2 değerlerini yazarak deneyiniz.

C++:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then Exit Sub
    With Range("B:B")
        .Replace 1, "Gelir", xlWhole
        .Replace 2, "Gider", xlWhole
    End With
End Sub

mehoaga

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ve 2007
30-06-2025
Sayın Korhan hocam;
Verdiğiniz makroyu sayfaya uyarladım gayet düzgün çalışıyor. Ellerinize kollarınıza emeklerinize sağlık çok tşk ederim.
Aşağıdaki resimde kanıtıdır.

Ek bir sorum daha olacak ama bana lazım olan kasa programımı veya gelir giderle oluşturulmuş Excel sayfasımı işimi görür acaba. Ben kararsız kaldımda Fikir verirseniz elbet bende boşuna uğraşmayayım.
Özetle açıklamak gerekirse bir bankada 3 tane ayrı kumbara hesabım var. Bu hesaplara muhtelif günlerde para girişi çıkıyor. Yani bankaya girmek için TC ni yaz şifreni yaz sonra onay kodunu yolla. Bunlarla uğraşmamak adına bende oradaki bilgileri aldıktan sonra Excel tarafında an be an takip etmek istiyorum. Her zamanki gibi yine hızır gibi yetiştiniz imdadıma. Mehmet kardeşiniz her zaman duacınızdır. Saygılarımla Selametle kalınız.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Verileri excele aldıktan sonra bence gerisi kolay olur. Verileri nasıl görmek istiyorsanız ona göre şekillendirebilirsiniz.