Veri doğrulama ile seçim yapma

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Arkadaşlar görüyorumki excel konusunda burda bilinmeyen yok gibi benim bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
bir günlük satış formatı hazırladım belli başlı formülleri hallettim ama satıcıyı hücre içinde seçmeli ayarlayamıyorum (hücre içinde bir ok oluyor ve oka basında zaten boş biyere kaydedilmiş satıcı isimleri çıkıyor ve oradan seçilebiliyor) bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Arkadaşlar görüyorumki excel konusunda burda bilinmeyen yok gibi benim bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
bir günlük satış formatı hazırladım belli başlı formülleri hallettim ama satıcıyı hücre içinde seçmeli ayarlayamıyorum (hücre içinde bir ok oluyor ve oka basında zaten boş biyere kaydedilmiş satıcı isimleri çıkıyor ve oradan seçilebiliyor) bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
merhaba
öncelikle konunuzu yeni bi başlık altında sorsaydınız daha iyi olurdu
örnek dosyanıza bir adet sayfa ekliyerek veri-doğrulama-liste ile yaptım inceleyiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Yaptığınız işleme baktım ve yapılanları çözdüm sizden ricam aynı dosya içersinde değilde başka bir dosya içersindeki listeyi nasıl uygulayacağımı söyleyebilirmisiniz? örneğin sadece bir uzantı örneği yazmanız yeterli olur.

şimdiden teşekkürler iyi günler.

İ

İhsan Tank

Misafir
Yaptığınız işleme baktım ve yapılanları çözdüm sizden ricam aynı dosya içersinde değilde başka bir dosya içersindeki listeyi nasıl uygulayacağımı söyleyebilirmisiniz? örneğin sadece bir uzantı örneği yazmanız yeterli olur.

syn: cabbii
sanırım veri doğrulanın böyle bir özelliği mevcut değil.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Buda yeterli yinede teşekkürler ihsan bey

iyi çalışmalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce

.

Ekteki örneği inceleyin.

.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
hocam bilgi içi teşekkür ederim yalnız ben bunu denediğimde kabul etmemişti.
acaba siz önce kitabtan verileri çekip sonramı ad tanımla ve veri doğrulama yaptınız.
bilgi verirseniz sevinirim.
kolay gelsin

.

I.YOL

1. Kaynak dosyada ad tanımlayı yapıyorsunuz. (İsimler)

2. vdoğ dosyasında =kaynak.xls!isimler için ad tanımlama yapıyorsunuz. (Liste)

2. Veri doğrulamada Liste'yi kullanıyorsunuz.

Bu yöntemde iki dosyanında açık olması gerekir.

II.YOL

Basit bir yöntem. Burada formülle ilgili yerlere bağ kuruluyor. Burada dosyanın açık olması gerekmiyor.

.

İ

İhsan Tank

Misafir
.

I.YOL

1. Kaynak dosyada ad tanımlayı yapıyorsunuz. (İsimler)

2. vdoğ dosyasında =kaynak.xls!isimler için ad tanımlama yapıyorsunuz. (Liste)

2. Veri doğrulamada Liste'yi kullanıyorsunuz.

Bu yöntemde iki dosyanında açık olması gerekir.

II.YOL

Basit bir yöntem. Burada formülle ilgili yerlere bağ kuruluyor. Burada dosyanın açık olması gerekmiyor.

.
hocam ben 2. yol'u denediğimde sayfadan verileri alamıyordu şimdi denedim oldu teşekkürler
kolay gelsin örnek dosyayı ekliyorum

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
ara formülü için yardım