VERİ DOĞRULAMA İLE VERİ GETİRME

hakta85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xls. 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-08-2025
Merhahab değerli arkadaşlar öncelikle yeni yılınızı kutlar sizlere sağlık ,huzur,mutluluk ve bol kazançlı bir yıl olmasını temenli ederim. Değerli arkdaşlar şimdi benim istedim şey bir hesap planlaması yapacam ama verileri veri diye açtım sayfadan çekip rapor sayfasına getirmek istiyorum burda veriyi getirirken ilgili firmanın tüm bilgilerini örnek olarak a firmasının seçtimde borç,alacak, ve durum bilgileri ilgili sayfadaki rapor üzerindeki veril doğrulama alanına gelmesini istiyorum ve bu konuda desteklerinizi bekliyorum.

not: örnek sayfayı ekliyorum.

Ekli dosyalar

hakta85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xls. 2007
26-08-2025
=DOLAYLI("B4:B"&EĞERSAY(B2:B35;"<>")+3) veri doğrulamada kullandım formül yazdımda sayfa içinde işlev yapıyor ben ise başka bir sayfaya veri doğrulama ile veri çağırmak istiyorum.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
=DOLAYLI("B4:B"&EĞERSAY(B2:B35;"<>")+3) veri doğrulamada kullandım formül yazdımda sayfa içinde işlev yapıyor ben ise başka bir sayfaya veri doğrulama ile veri çağırmak istiyorum.
bu şekilde deneyim
Kod:
=DOLAYLI("VERİ!B4:B"&EĞERSAY(VERİ!B2:B498;"<>")+3)

hakta85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xls. 2007
26-08-2025
255298

yazdığınız formülde bu şekilde veri doğrulama da çıkıyor ben sadce nuh dede emin ve yayınevi gelmesini istiyorum formülü (
=DOLAYLI("VERİ!A3:A5"&EĞERSAY(VERİ!B3:B5;"<>")+3) olarak uyguladım da bu şekilde çıkıyor istediğim bu isimler üzerindeki borç alacak bilgilerini rapor sayfasında başlık altına getirmek.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Ekli dosyayı görüntüle 255298

yazdığınız formülde bu şekilde veri doğrulama da çıkıyor ben sadce nuh dede emin ve yayınevi gelmesini istiyorum formülü (
=DOLAYLI("VERİ!A3:A5"&EĞERSAY(VERİ!B3:B5;"<>")+3) olarak uyguladım da bu şekilde çıkıyor istediğim bu isimler üzerindeki borç alacak bilgilerini rapor sayfasında başlık altına getirmek.
formülünü de bu şekilde düzelt =DOLAYLI("VERİ!A3:A"&EĞERSAY(VERİ!B3:B5;"<>")+3)

hakta85

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xls. 2007
26-08-2025
Volkan bey öncelikle destekleriniz için teşekkür ederim yazdığınız formül işimi çözdü ama bir konuda takıldım bir yer var verileri çağırdığım formül için yardımcı olurmusunuz aşağıdaki mavi alan gönderdiğiniz veri doğrulama üzerinde çağırıyor fakat borç -ödene ve kalan ödeme verilerini hangi formüllee getirecek benim kullanmak istedim formül (=EĞER(L9="";TOPLA(G:G);ETOPLA(B:B;L9;G:G)) ) veri dosyasında çekecek verileri. nasıl yapabiliriz.
255307

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Volkan bey öncelikle destekleriniz için teşekkür ederim yazdığınız formül işimi çözdü ama bir konuda takıldım bir yer var verileri çağırdığım formül için yardımcı olurmusunuz aşağıdaki mavi alan gönderdiğiniz veri doğrulama üzerinde çağırıyor fakat borç -ödene ve kalan ödeme verilerini hangi formüllee getirecek benim kullanmak istedim formül (=EĞER(L9="";TOPLA(G:G);ETOPLA(B:B;L9;G:G)) ) veri dosyasında çekecek verileri. nasıl yapabiliriz.
Ekli dosyayı görüntüle 255307
hocam seni niye bu formülle verileri getirmeye çalışıyorsun. Düşeyara formülünü kullansanız daha iyi
(=EĞER(L9="";TOPLA(G:G);ETOPLA(B:B;L9;G:G)