Veri doğrulama ile veri satırındaki bütün bilgileri hesaplatma

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
İki sorum olacak
1. Veri doğrulama yaparken örneğin birinci sayfada şirket kolonunu kaynak olarak gösterdiğimiz zaman tanımlanan alanda ne kadar kayıt varsa hepsini gösteriyor aynı veri süzmedeki gibi aynı kelimeleri verebilirmi
2. Eklediğim dosyanın 2. sayfasında bir hesaplama var şirket ve birimlerde çalışanların maaş toplamları ile ilgili
veri doğrulama ile 1 şirketin maaşlarını hesaplatabiliyorum bütün şirketlerin ücretlerini toplattırmak istediğim zaman veri doğrulamaya nasıl bir işlem yapmalıyım

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
2. sorumla ilgili veri doğrulamada A şirketini seçtiği zaman A şirketinin ücretlerinin toplamını alabiliyorum
Fakat bütün şirketlerin ücretlerinin toplamını aldırmak istediğim zaman veri doğrulama ile bunu nasıl yapabilirim .
Çünkü ücret hesaplamalarında kıyaslamak için veri doğrulamadaki bilgileri adres olarak gösterdim
Bu dosya ile yapacağım şey daha sonra mesela bütün şirketlerdeki güvenlik görevlilerinin maaşlarını hesaplatmak olacak ve bilgileri veri doğrulama ile otomatik olarak getirmek istiyorum

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Bir de buna bakın.

Excel sürümünüz Türkçe ise; formüllerde yer alan "TOTAL"'ı "TOPLAM" yapın.

.

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
TeŞekkÜrler

Teşekkürler verileri bir tablodan almak iyi bir düşünce bunu inceleyince
özet tablo ilede eklediğim dosyadaki gibi çok işlevsel hesaplatmalar yapılabildiğini öğrenmiş oldum