veri doğrulama konusunda yardım

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31/03/2022
merhaba arkadaşlar,

ekte sunduğum dosyada veri doğrulama konusunda yardıma ihtiyacım var.yapmak istediğim "bölge" hüçresini seçtiğimde veri doğrulama ile bana a sütunundaki verileri göstersin.aslında ben bu işi yaptım ancak boşlukları yok say dememe rağmen boşlukları gösteriyor.
2,sorunum ise gölgeyi seçtiğimde sadece o bölgeye ait verileri göstersin.yani B sütunundaki veriyi ancak bölgeye ait olanı.eminim ki yardımcı olacaksınız.şimdiden teşekür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
cevap

öncelikle teşekür ederim Sn.Uzmanamele

Yalnız 2 sorum olacak
1.bölge hücresinde verileri direkt Sutun A'dan (boşlukları yoksay diyerek.ben denedim ama yapamadım.eminim ki siz yapacağınıza)alma şamsımız yok mu
2.Otel adı hücresi mükemmel olmuş yalnız doğrulamaya baktığımda "dolaylı($F$3) yazıyor.ben mesela "eğer" ile doğrulama yaptığım var ancak bu "dolaylı" doğrulamasından hiçbirşey anlamadım.bir sakıncası yok ise izah edebilirmisiniz.şimdiden teşekür ederim

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
İl Ve İlÇe ÖrneĞİ

İl ve ilçeleri için bir örnek vardı, bunu kendinize uyarlayabilirsiniz

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
cevap

tam aradığım gibi değil ama yine de teşekür ederim.muhakkak başka yerlerde kullanabilir

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
cevap

tam tarif ettiğiniz sayfada inceleme yapıyordum.sanırım sorunumu çözeceğim artık.teşekür ederim.iyi akşamlar dilerim Sn.Uzmanamele.