Veri Doğrulama Liste boşluğu yoksayma

Katılım
5 Şubat 2016
Mesajlar
274
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Üstatlar merhabalar.
Ben "ŞİRKET" isimli sayfadan A sütunundan veri çekerek açılır liste oluşturdum veri doğrulamadan ve aynı zamanda da boşluğu yoksay kutucuğunu tikleyerek boş olanları göstermemesini istedim ama buna rağmen boş olan satırları aşağıda resimde göreceğiniz gibi gösteriyor ve en üstteki seçeneği seçerek açılmıyor. Bununla ilgili yapılabilecek bir seçenek var mıdır . Yardımlarınız için teşekkür ederim.

 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
12,997
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Forumda çokça sorulmuş ve çözüme ulaştırılmış bir konuyu sormuşsunuz.
Forum sayfalarının üst orta kısmındaki ARAMA bölümünü kullanarak
boşluksuz veri doğrulama yazıp arama yapınız.
.
 
Katılım
5 Şubat 2016
Mesajlar
274
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Ömer hocam cevabınız için teşekkür ederim. Tabii ki önce forumu aradım ama çözümlerin hiç biri işimi çözmedi pratikte mi uygulayamadım yoksa dosyaya uyumsuz olan bir kısım mı var çözemedim ama hiç biri işimi çözmedi hatta şöyle söyleyeyim yabancı sitelere dahi baktım.

En son şöyle bir veri buldum

Kod:
=KAYDIR($B$2;0;0;TOPLA.ÇARPIM((ŞİRKET!$B$2:$B$10000<>"")*(ŞİRKET!$B$2:$B$10000<>0));1)
Ad yöneticisinden oluşturulmuş ama tam nasıl uygulanacak çözemedim.
Benim açılır listem =YÖNETİM!D9 hücresinde açılır listem ise ŞİRKET sayfasında B2 itibari ile başlıyor. Ama tam olarak çözemedim olayı.


Edit
Kod:
=KAYDIR(ŞİRKET!$B$1;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(ŞİRKET!$B$1:$B$500);1)
Bu kod işimi gördü ihtiyacı olan olursa kullanır belki.
 
Son düzenleme:
Üst