Veri Doğrulama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
A1 hücresine B1 hücresindeki değerin metin olan kısmıyla aynı isimlendirilmiş listeyi getirmek istiyorum. Yardımcı olabilecekler için şimdiden teşekkürler. Not : Listeler hariç 2 hücrede işlemi bitirmeliyim A1 ve B1

Excel Vers. ve Dili
ingilizce ve türkçe
Örnek dosya eklerseniz sorunuz daha açık anlaşılır.
indis formülü ile yapılabilir sanırsam

Excel Vers. ve Dili
ingilizce ve türkçe
dosya.tc ,yandex disk gibi sitelerden ekleyip link verebilirsiniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Yapmış olduğunuz çalışma için çok çok teşekkür ederim.
Ufak bir detay hariç çok güzel olmuş.
2 numaralı satırdan örnek vereyim.
B2'deki değerde metin olarak DE geçiyorsa A2 'de açılan listede DE listesindekiler görünmeli.

Not : B2'nın değerinin başında 1 yada 2 karakter metin olabiliyor. (Örnek : L1 , P1, YN4 , MK6)

2050 mesajı alınmıştır. :)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
Selam,
Ufak bir detay için açıklama :
Sizin istediğiniz B kolonunda DE seçildiğinde A kolonunda DE ile başlayanlar açılır listede listelensin...
Benim yaptığım ise A kolonunda Tip seçiliyor... B kolonunda ise A kolonunda seçilen Tipe göre açılır liste düzenleniyor....
Sebebine gelince, şöyle örnek vereyim...
sizin istediğinize B kolonunda "M" seçelim. M ile başlayanlar listelensin dediğimizde M , MF , MG ... gibi tüm M ile başlayanlar listelenecekti. Çünkü listelenecek verilerinizin gerçek veriler olup olmadığını bilmediğimden Arkasından gelen rakamlara göre organize edemedim. Ya rakam gelmezse diye...
Bu listelemede, listeye istediğiniz şekilde yazabilirsiniz, listeyi uzatabilirsiniz... Formülde Herhangi bir ek değişikliğe gerek yok.
Sadece önce A kolonundan Tip seçin ve hemen B kolonundan Linye No seçin...