veri doğrulama

Excel Vers. ve Dili
office 2007
arkadaşlar selam;
bir sayfada veri doğrulama yapıyorum.ama orda mesela 1000 tane firma ismi var. mesela "z" harfindeyim veri doğrulama olduğu için yavaş yavaş aşağıya çubukla iniyorum."T" harfine gitmek için çubukla değilde tıklayarak hangi yöntemi kullanabilirim.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2016 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-01-2024
Firma isimleri liste içinde en az 1 kez girilmiş durumda değil mi?
1000 tane nesnenin bulunduğu bir listede liste çubuğunu kullanmaktan ziyade direk firma adını yazın bence burada yaptığınız veri doğrulama sadece firma adının standart girildiği gibi yazılmasını sağlamak olacak.

Firmaya benzer isimde çok fazla firma yoksa zaten ilk 2-3 harfi girdiğiniz zaman ( eğer daha önce girilmişse) excel tamamlayacaktır firma adını.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Sayın N.Ziya Hiçdurmaz Bey'in hazırlamış olduğu bir dosya ekte.İşinize yarayabilir.İnceler misiniz ?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Firma isimleri liste içinde en az 1 kez girilmiş durumda değil mi?
1000 tane nesnenin bulunduğu bir listede liste çubuğunu kullanmaktan ziyade direk firma adını yazın bence burada yaptığınız veri doğrulama sadece firma adının standart girildiği gibi yazılmasını sağlamak olacak.

Firmaya benzer isimde çok fazla firma yoksa zaten ilk 2-3 harfi girdiğiniz zaman ( eğer daha önce girilmişse) excel tamamlayacaktır firma adını.
söylemeyi unuttuğum bişey var.Ben o firmaların karşısından banka bilgilerini getiyorum.Mesela 1000 tane firma ve bankası var dimi ben orda z harfinde iken a harfine basınca a harfine gitsin.2.harfine basınca ahmet vs.açılsın gibi demek istiyorum..

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Örnek bir dosya ekleyebilir misiniz ?

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Örnek bir dosya ekleyebilir misiniz ?
dosyayı gönderdim

birde aynı firma olursa ve farklı bankasını görüntülemek istersem nasıl bir yol izlemeliyim.manuelmi girmem lazım.

belki tamamen farklı düşüncesi olan olabilir.dosyaya bakınca anlıyacaktır.paylaşırsa sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Süz yöntemiyle işinize yarar mı ?

Ekli dosyalar