veri doğrulamada kaynak hata veriyor msj

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
mrb
arkadaşlar ekteki dosyamda telefon sayfasında a1 de veri doğrulama yaptım(ilçeler)b1 de ise a1 e bağlı olarak o ilçenin okulları çıkacak fakat kaynak hata veriyor msj ile karşılaşıyorum.konuyla ilgili olarak yardımlarınızı bekliyorum.
iyi günler

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

İşi biraz uzatmışsınız. Önce tanımlamadaki tüm adları silin.(Yapacağımız yeni işlemde gerekli olmadığı için)

Daha sonra,

ilk adında bir ad vererek,

=Liste!$B$1

ve alan adında bir aralık vererek,

=Liste!$A:$A

daha sonra B1 de iken veri doğrulamada liste bölümünden kaynak kısmına;

Kod:
=KAYDIR([COLOR=red]ilk[/COLOR];KAÇINCI(A1;[COLOR=red]alan[/COLOR];0)-1;;EĞERSAY([COLOR=red]alan[/COLOR];A1))
yazarak işlemi bitirin..

.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
ömer bey benim çözümümden daha pratik bir çözüm teşekkür ederim.fakat benim örnekte kaynak hata veriyor msj neden geliyor onu anlayamadım.bu konudaki düşünceniz nedir?öğrenebilirmiyim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Tek örnekle açıklamaya çalışayım.

Liste sayfasında F1 hücresindeki verinin ( ilçeler olarak kullandığınız aralık ) önünde ve sonunda fazladan boşluk karakterleri bulunmaktadır. Bunları silerseniz istediğiniz sonuça ulaşırsınız. Diğer hücrelerde de aynı sorun vardır.

Tanımlama ile doğrulamadaki isimlerin birebir uyuşması gerekir. Hata almanızın sebebi budur.

F1 i söylediğim gibi düzeltin. Daha sonra telefon sayfasına gidip A1 den tekrar Ayseki verisini seçin B1 in değer ürettiğini gözlemleyebilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
ömer bey teşekkürler maalesef bütün tanımlamarımın önünde birer karakter boşluk var.yardımınız için çok teşekkür ederim.

iyi çalışmalar.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Kısa bir işlemle bu boşluklardan da kurtulabilirsiniz. Fakat ilk önerdiğim yolu kullanmanızı tavsiye ederim.

Liste sayfasında F sütununu fare ile seçin,

ctrl h ( bul değiştir )

Aranan değer kısmına: Klavyenin boşluk verme tuşu ( space ) ile bir boşluk bırakın ve tümünü değiştir butonuna basarak işlemi bitirin..

.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
ömer bey gerçekten çok yardımınız dokundu bana.tekrar teşekkür ediyorum.
iyi çalışmalar