DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Korhan bey merhaba;Merhaba,
Klasör yolu belli ise yanda ki boş bir hücreye köprü kurulabilir.
Ya da veri doğrulamadan seçim yaptıktan sonra hücreye çift tıklama ile ilgili klasördeki resim dosyası açılabilir.
Merhaba,Önerilerimden hangisi sizin için uygunsa belirtin lütfen.
Korhan bey imkan var ise formül olarak olursa sevinirim olmaz ise makro da olabilir. TeşekkürlerMerhaba,
Çift tıklatma ile açılması daha güzel olur. Teşekkürler
=KÖPRÜ("C:\Users\Birgül\Desktop\Öztaş Apt\GÖRÜNTÜLER\"&A1&".jpg";"Görsele ulaşmak için tıklayınız…")
Korhan bey iyi akşamlar,Çift tıklama ile makrolu çözüm olur.
İlk önerimde ise boş bir hücrede formül ile köprü kurulabilir.
Veri doğrulama işleminin A1 hücresinde olduğunu varsaydım. Boş bir hücreye formülü uygulayınız.
C++:=KÖPRÜ("C:\Users\Birgül\Desktop\Öztaş Apt\GÖRÜNTÜLER\"&A1&".jpg";"Görsele ulaşmak için tıklayınız…")
Option Explicit
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim Yol As String
If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub
Cancel = True
Yol = "C:\Users\Admin\Desktop\Test\" & Target.Value & ".jpg"
ActiveWorkbook.FollowHyperlink Address:=Yol, NewWindow:=True
End Sub
Ben formülü deneyerek sizinle paylaştım. Masa üstünde bir klasör oluşturdum. İçine bir adet Deneme.jpg isimli bir dosya oluşturdum.
A1 hücresine Deneme yazdım. B1 hücresinde ki formül ile oluşan köprüye tıkladığımda dosya açıldı. (Tabi ki burada dosya yolunu kendi bilgisayarıma göre yazdım.)
Sonra olumlu sonuç alınca sizin dosya yolunu formül içine adapte ederek paylaştım.
Aşağıdaki kodu sayfanızın kod bölümüne uygulayınız. Dosya yolunu kendinize göre düzeltmelisiniz.
C++:Option Explicit Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean) Dim Yol As String If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub Cancel = True Yol = "C:\Users\Admin\Desktop\Test\" & Target.Value & ".jpg" ActiveWorkbook.FollowHyperlink Address:=Yol, NewWindow:=True End Sub