Veri Giriş Sayfası

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Merhaba. Ben formunuza yeni katıldım. Execelde hücrelere formüller girerek basit çalışmalar yapabiliyorum. Ekte gönderdiğim çalışmama bir giriş sayfası oluşturmak istiyorum. Bu sayfada tarih girişi, nakliye yapılan yer, ton ve birim fiyat girildiğinde ilgili yerlere yazılmasını istiyorum ama bu işi nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Visual Basıc hakkında da bir bilgim yok. Bana fikir verebilir misiniz?? Neyi nasıl yapmalıyım?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-04-2024
veri giriş

örnek olması açısından dosyanızla biraz oynadım inceleyiniz
bu arada site içerisinde işinize yarayacak birçok örnek var

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın EErkut
İlginize teşekkür ederim üzerinde çalışacağım. Diğer örnekleri de inceliyorum
Saygılar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Merhabalar
Sitemize üye olduğumdan beri daima araştırıyor ve yeni şeyler öğreniyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Formdaki örneklerden ve dosyalardan yararlanarak yukarıda yapmış olduğum çalışmamı biraz geliştirdim. Ancak bir sorunum var;
1- Userform1 üzerinden giriş yaparken tarih girince metin olarak algılıyor ve A sütununda ilgili yere yazdığım gibi yazıyor. Örneğin 26/8/7 girince A sütununa 26/8/7 olarak yazıyor. Oysa ben 26.08.2007 şeklinde yazmasını istiyorum. Hücre biçimlendir Tarih sekmesiyle düzelmiyor.
2- Ton kısmında ise ","den sonra 3 basamak olsun istiyorum. Ama 17,5 yazınca ilgili yere 17,500 yazması gerekirken 17,5 yazıyor.
Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
NOT: 45. satıra kadar olan veriler sayfaya direk yazıldı. Userformu daha sonra yaptım.