Veri girişinde kaynak dosyadan eşleşen değerleri görüp seçebilmek.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar merhabalar;

İstediğim özelliğin bir adı varmıdır, başka bir yerlerde varmıdır bilemiyorum.

İstediğim şu;

Bir kaynak dosyam var, mesela arçelik, beko gibi ürünler ve bunların birçok modeli olsun. Ben düşey arayla başka bir dosyadan fiyatları çekebiliyorum fakat bazı model isimleri çok uzun ve bir dünya malzeme var. Örneğin "arç" yazdığımda cursorun altında "arçelik" modelleri çıksa ve ben tıklayarak uygun kaydın komple oraya yazmasını istiyorum. Bu mümkün müdür? Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Ornek belge

Bende tam onu hazırlıyordum. Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
ornek dosya atarsaniz daha iyi yardim alabilirsiniz.
Öncelikle teşekkür ederim dostum; işte burda aynı markadan birsürü ürün var, "bek" yazıca bek ile eşleşen beko modelleri "google aramasında çıktığı gibi" çıksın ordan istediğim modeli tıklayayım. Komple cümle satıra yazılsın. Fiyattan daha çok uzun ve karışık malzeme isimlerini çözmek için istiyorum.

Örneğin;

Beko A-012
Beko A/123
Beko A 345 modelleri var ben "Beko A" yazınca 3 modelide görüp tıklayarak seçmek...

Verdiğim dosyaya da ekledim, ilki biraz basit olmuş...

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
Range("A1").AutoFilter
Range("A1").AutoFilter field:=1, Criteria1:=TextBox1.Text & "*"
End Sub

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim sh As Worksheet, sat As Long
If Intersect(Target, Range("A2:C" & Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
Cancel = True
Set sh = Sheets("Yeni_Liste")
sat = sh.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 1
Range("A" & Target.Row & ":C" & Target.Row).Select
Selection.Copy sh.Range("A" & sat)
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Teşekkürler orion1 evet dosya çalışıyor, kayıtlar arasında arama yapıyor kopyala yapıştırla işime yarar. Yani bir nebze işime yarar ama veri girerken bir satıra önüme çıksın ve tıklayınca veriyi girmiş olayım istiyorum...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Teşekkürler orion1 evet dosya çalışıyor, kayıtlar arasında arama yapıyor kopyala yapıştırla işime yarar. Yani bir nebze işime yarar ama veri girerken bir satıra önüme çıksın ve tıklayınca veriyi girmiş olayım istiyorum...
Userformdan sayfaya veri girişimi yapmak istiyorsunuz.İsteğiniz pek net değil.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Userformdan sayfaya veri girişimi yapmak istiyorsunuz.İsteğiniz pek net değil.
Şöyle anlatmaya çalışayım, bir ürün listem olacak. (Mesela sizin gönderdiğiniz dosya) Birde yazacağım yeni bir liste, bu yeni listeme ben ürün adını girmeye başlayınca kaynak dosyadaki uyuşan veriler önüme gelecek ve seçince yeni dosyama girmiş olmak istiyorum...

Örnek dosyalar: 1) Veri kaynak dosyası
2) Yeni liste

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Satıra çift tıklayarak o satırı yandaki sayfaya(Yeni_Liste sayfası) otomatik kopyalayabilirsiniz.
dosyayı tekrar güncelledim.
önceki yerinden indirebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Satıra çift tıklayarak o satırı yandaki sayfaya(Yeni_Liste sayfası) otomatik kopyalayabilirsiniz.
dosyayı tekrar güncelledim.
önceki yerinden indirebilirsiniz.
teşekkür ederim orion1 ilgin için, işime yarayacak. En yakın zamanda bende makro ve vba olayına girmeliyim. Güzel şeyler yapılabilir...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
teşekkür ederim orion1 ilgin için, işime yarayacak. En yakın zamanda bende makro ve vba olayına girmeliyim. Güzel şeyler yapılabilir...
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool: