Veri girişinde otomatik Kdv ayrılması

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 İngilizce
Herkese selam arkadaşlar aşağıdaki örneğini gönderdiğim dosyada çözemediğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim.
Şöyle ki İş Tutarı kısmındaki meblağ +KDV diğer kısımlardaki meblağlar KDV dahil olacak şekilde düzenlemem gerekiyor (örnekteki dosyada her gider kalemini +KDV olacak şekilde kullanıyordum) ama bir türlü bu düzende işin içinden çıkamıyorum. Yani İş tutarını 0,18 ile çarpımında KDV sini elde ediyorum ama diğer giderlerin KDV sini ayıklayacak bir formül bulamadım.(mesela 20 TL lik benzin giderini Benzin kısmına 16,95 girsem KDV sini KDV kısmına 3,05 olarak yazar ama öylede tek tek bütün giderleri KDV sinden ayıklayıp yazmam gerekecek buda oldukça fazla zamanımı alacak) Bunu nasıl formüle edebiliriz.Yoksa baştanmı hazırlamam gerekiyor.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Lütfen forum kurallarını okuyunuz. Ben başlığınızı sorunuzun detaylarını anlatacak şekilde düzenledim. Bundan sonra açacağınız konuların başlıklarını bu düzende belirleyiniz.

B-G sütunlarına veri girişi yaparken KDV dahil olarak yazın. Tabiki burada dikkat etmeniz gereken bütün tutarların KDV oranları %18 olarak hesaplandığından farklı KDV oranlı tutar girerseniz hatalı sonuç üretecektir. Bunları iyi ayırt etmelisiniz.

H3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.
Kod:
=TOPLA(B3:G3)/1,18
I3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.
Kod:
=H3*0,18

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 İngilizce
Tşk

Korhan bey yardımınız için teşekkür ederim. Başlık için kusura bakmayın gece geç saatte kafa basmadı yüksek ihtimalle. Bundan sonraki mesajlarımda daha dikkatli olurum. Çalışmalarınızda Başarılar.