Veri Güncelleme Sorunu

htsumer

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16.08.2026
A Dosyamda A1 Hücresine değişken bir değer giriyorum. Örneğin MAzot fiyatı olarak 3,29.
Birde Maliyet adlı dosyam var.

25 Adet çeşitli adlarda excel dosyasına bu A dosyadaki A1 Hücresini veri olarak alıyorum.
Yani A Dosyasındaki A1 Hücresi değeri değiştiğinde 25 adet excel dosyasında hesaplamalar değişecek, ve Maliyet adlı dosyamdaki değerlerde buna göre değişecek.
fakat bu bağlantı güncelle dediğim halde 25 adet dosyayı açmadan güncelleme dinamik olarak yapmıyor.
Şöyle A dosyasındaki değeri değiştirdiğimde 25 dosya ve Maliyet adlı dosyada hesaplamalar değişmesi gerek ama ancak 25 dosyayı/tam yada kısmı farketmez açarsam ancak güncelliyor yeni hesaplama yapabiliyor.

Bu neden oluyor?
Ben bazen bordro yaparken bir önceki ay verilerini açılırken çekiyor. Bu dosyaların sayısı fazla diyemi çekmiyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Güncelleme işlemi için dosyalarınızı açmanız gerekir. Dosyalarınız kapalı durumdayken güncelleme işlemi yapılmaz.

htsumer

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
16.08.2026
Teşekkür ederim, tamam doğru da bunun çözümü açmaktan başka olabilirmi dedim. Dosyaları tek dosyaya alacağım ama o da çok zor aynı isimde sayfalar ve bağlantıları var. vs.. Alternatif çözüm arıyorum bu eylemi sağlayacak.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Dosyaları açmadan veri güncellemek için makro kullanmanız gerekir.

Forumdaki ADO konularını inceleyebilirsiniz.

htsumer

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
16.08.2026
Teşekkür ederim..