Soru Veri Karşılaştırma

DoğanD

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-10-2028
Herkese merhaba,

Elimde yaklaşık 350B Satırlık iki farklı stok listesi var. İçeriği ise Depo Kodu, Stok Kodu, Stok Adı ve Miktar şeklinde ve veri tipleri aynı. Genelde hata oranı 350 bin üründe 10-12 şeklinde. Yani aslında büyük çoğunluğu birebir tuttuğu için sonuç çıktısında görmek istemiyorum. Bu iki raporu karşılaştırıp farklı olanları bulmam gerekiyor. Çıktı için Depo Kodu, Stok Kodu, Stok Adı, 1. Rapor Stoku, 2. Rapor Stoku gibi 5 sütunlu bir bilgi yeterli olacaktır. Koşullar şöyle;

- Bir ürün her iki raporda da olabilir, stok miktarları eşit olmayanları bulmalıyım.
- Bir ürün iki rapordan birinde olup, diğerinde olmayabilir. Dolayısıyla olmayan rapordaki stok miktarı 0 olmalı.

Bunu SQL sorguları ile yapabileceğimi düşünsem de kafamda oturtamadım. Benzer durumlar ile ilgili daha önce çözüm üretmiş olan var ise yardımlarınızı beklerim.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Herkese merhaba,

Elimde yaklaşık 350B Satırlık iki farklı stok listesi var. İçeriği ise Depo Kodu, Stok Kodu, Stok Adı ve Miktar şeklinde ve veri tipleri aynı. Genelde hata oranı 350 bin üründe 10-12 şeklinde. Yani aslında büyük çoğunluğu birebir tuttuğu için sonuç çıktısında görmek istemiyorum. Bu iki raporu karşılaştırıp farklı olanları bulmam gerekiyor. Çıktı için Depo Kodu, Stok Kodu, Stok Adı, 1. Rapor Stoku, 2. Rapor Stoku gibi 5 sütunlu bir bilgi yeterli olacaktır. Koşullar şöyle;

- Bir ürün her iki raporda da olabilir, stok miktarları eşit olmayanları bulmalıyım.
- Bir ürün iki rapordan birinde olup, diğerinde olmayabilir. Dolayısıyla olmayan rapordaki stok miktarı 0 olmalı.

Bunu SQL sorguları ile yapabileceğimi düşünsem de kafamda oturtamadım. Benzer durumlar ile ilgili daha önce çözüm üretmiş olan var ise yardımlarınızı beklerim.
Iki farkli stok listesi de excelde mi. Bu excelleri paylasirsaniz uzerinde deneme yapalim.

DoğanD

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
05-10-2028
Merhaba,

İki örnek dosya ekledim. Orijinal dosya boyutunun 350 bin satır civarında olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. Sonuç çıktısında ise aşağıdaki tabloda sadece turuncu dolgulu olan ürünlere ihtiyacım var.

Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

255618

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
Merhaba

=EĞER(ÖZDEŞ(KIRP(A2);KIRP(N2));"AYNI";"FARKLI") formülü dosyanıza uyarlayabilirsiniz.

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
Örnek çalışmayı inceleyiniz ama öncesinde Rapor1, Rapor2 ve yeni oluşturulan Rapor_Karsilastir dosyalarını C:\Rapor\ klasörü içinde toplayınız.
CHATGPT yorumu: Bu haliyle, 400 bin satırlık bir veri için 1-3 dakika içinde sonuç almayı bekleyebilirsiniz. 😎👌🔥

Ekli dosyalar