Veri Kontrolüne Bağlı Değer Atama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO (Sürüm 2309 Derleme 16.0.16827.20166) 64 bit
Selam herkese

Uygun bir başlık bulamadım kusura bakmayın, ihtiyacım şu;
fotoda örneğini gördüğünüz bir tablo var, yaklaşık 1000 satırlık. Bu tabloda işletme dediğim şey aslında elemanlara karşılık geliyor ve birden fazla sayıda olan aynı işletme kodu bu işletmenin birden fazla elemanı olduğu anlamına geliyor.

Dolayısıyla şimdi örneğin "xxx" sütununda aynı işletme koduna ait satırlardan herhangi birinde "+" varsa "sonuç1" yazan sütunda o işletme koduna ait satırlara "+" atsın. Benzer mantıkla yyy sütununda da aynı işletme koduna ait satırlardan herhangi birinde "+" varsa "sonuç2" yazan sütunda o işletme koduna ait satırlara "+" atsın, mümkün müdür?

Yani şuraya gitmeye çalışıyorum. Bir işletmede 3 kişiden biri eğitim almışsa o işletmeyi eğitimli kabul edeceğim. Sonra da işletme yazan sütunda tekrarlayan satırları silerek tekrarsız bir tablo oluşturacağım.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Sizce ekran görüntüsünün neresine formül ya da makro yazabiliriz? Ya da diyelim ki biz bu verileri C sütununa göre düşünüp makro yazsak ama verileriniz F sütunundaysa siz kendinize uyarlayabilir misiniz?

Lütfen örnek dosyanız excel olsun. Takdir edersiniz ki burada yardımcı olmaya çalışan kişiler tamamen gönüllülük esasıyla hareket ediyorlar. Onlara bir de bu dosyanın aynısını oluşturma zahmeti vermek hoş olmaz.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Formülle isterseniz C2 hücresinde aşağıdaki formülü kullanıp sağa ve aşağı kopyalayın. VErileriniz 99 satırdan çoksa formüldeki 99'ları kendinize göre değiştirin:

=EĞER(ÇOKEĞERSAY($A$2:$A$99;$A2;E$2:E$99;"+")>0;"+";"")

Makroyla isterseniz aşağıdaki kodları deneyin:

PHP:
Sub egitim()
Set s1 = Sheets("GENEL LİSTE")
son = s1.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
Application.ScreenUpdating = False
For i = 2 To son
    If WorksheetFunction.CountIfs(s1.Range("A1:A" & son), s1.Cells(i, "A"), s1.Range("E1:E" & son), "+") > 0 Then
        Cells(i, "C") = "+"
    End If
    If WorksheetFunction.CountIfs(s1.Range("A1:A" & son), s1.Cells(i, "A"), s1.Range("F1:F" & son), "+") > 0 Then
        Cells(i, "D") = "+"
    End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem tamamlandı", vbInformation
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO (Sürüm 2309 Derleme 16.0.16827.20166) 64 bit
Allah razı olsun, teşekkür ederim

Mantığı kavramaya çalışıyordum, anladım sanıyorum, tıkır tıkır işliyor gibi
bilgi veririm sorun yaşarsam