Veri Olmayan Sayfa Sekmesinde Renkli Işık Yanıp Sönsün.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Değerli Arkadaşlar.
23 tane sayfa var.Her sayfada da aynı tablolar var.Bütün tablolarda aynı hücrelere veri giriliyor ve kaydediliyor.Dosyayı açtığım zaman hangi sayfada olduğumu anlayabilmem için içerisindeki tablonun hücreleri boş olan,yani herhangi bir veri girilmemiş olan sayfa sekmesi renkli olarak yansın-sönsün.Veri girilerek kaydedilmiş sayfaların sekme rengi ise hep aynı olsun.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sekmenin yanıp sönmesi yerine bir parametrik sayfa oluşturup sayfa isimleri bu sayfanın A sütununa yazdıktan sonra B sütununada bu sayfalardaki dolu hücreleri saydırsak ve dolu hücre sayısı sıfır olan sayfanın satırınıda koşullu biçimlendirme ile renklendirsek daha faydalı olacaktır. Çünkü sürekli yanıp sönme olayı işlemcinizi yoracaktır ve çalışma anında size sıkıntı yaratabilir.

Bu yönde hazırlamış olduğum örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Aklın Yolu Bir!.....

Korhan Bey,
Çok teşekkür ediyorum.Öneriniz ve çözümünüz harika.Yalnız,bu proğramda sayfanın tamamen boş olduğu varsayılmış sanırım.Örneğin,her sayfada aynı olan bir tablonun veri girilen bazı hücrelerine göre düzenleme yapabilirmiyiz?Ekli örneğimde o şekilde sormuştum.Yani matbu bir form var.Sadece 4-5 tane hücresine veri giriliyor.Saygılarımla

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Ben de Korhan Beyin belirttiği mülahazadan dolayı sayfa sekmesinin yanıp sönmesi yerine sadece farklı renk almasına yönelik bir çalışma yaptım. Sayfada veri olup olmaması A6 hücresine göre kontrol ediliyor ve kodlar dosya açıldığında çalışıyor. Farklı zamanda çalışması da ayarlanabilir örnek olarak her sayfa değiştiğinde tekrar çalıştırılabilir.

Kod:
Sub auto_open()
For Each sf In Sheets
    sf.Tab.ColorIndex = 50
Next
For Each sf In Sheets
    If sf.Range("A6") = "" Then sf.Tab.ColorIndex = 3
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Kontrol için oluşturmuş olduğumuz sayfadaki B sütunundaki formülü aşağıdaki ile değiştirip denermisiniz. Dosyanıza göre kırmızı renkle giriş yaptığınız hücreler sorgulanmıştır.

B1 hücresine uygulayınız.

Kod:
=EĞER(EHATA(DOLAYLI(A1&"!A1"));"SAYFA YOK";EĞER(YADA(DOLAYLI(A1&"!A6")="";DOLAYLI(A1&"!C10")="";DOLAYLI(A1&"!C17")="";DOLAYLI(A1&"!E7")="");"BOŞ";"DOLU"))

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
İyi Geceler

Korhan Bey,İlginize ve yardımlarınıza teşekkür ederim.Daha önceki vermiş olduğum örnek tabloda rastgele hücreler seçmiştim.Sağolun,lütfetmiş,formül yazmışsınız.Ancak,malumunuz,bizler "Excel'e yeni başlayanlar'ız.Yazdığınız formülü tablodaki gerçek veri girilen hücre adreslerine göre uyarlayamadım.Formülüzüzü ekte sunduğum örnek tabloda kırmızı renkle yazılmış verilerin bulunduğu hücrelere göre revize etmeniz mümkün mü?Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(EHATA(DOLAYLI(A1&"!A1"));"SAYFA YOK";EĞER(YADA(DOLAYLI(A1&"!H4")="";DOLAYLI(A1&"!H6")="";DOLAYLI(A1&"!E8")="";DOLAYLI(A1&"!E10")="";DOLAYLI(A1&"!H12")="";DOLAYLI(A1&"!I12")="");"BOŞ";"DOLU"))

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Günaydın

Korhan Bey,
Verdiğiniz yeni formülü çalışmama uyguladım ama sonuç alamadım.Hatta formülünüzdeki H olan hücrelerin örnek tablolarımda F hücreleri olduğunu farkettim,düzelttim ama yine de BOŞ ya da DOLU uyarısını alamıyorum.Aslında 23 sayfalık olan çalışmamın 6 sayfalık küçültülmüş bir örneğini ekliyorum.Acaba nerede hata yapıyorum?İncelemek lütfunda bulunursanız çok sevinirim.İyi çalışmalar.
Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sanırım hatalı dosya eklemişsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Günaydın

Haklısınız Korhan Bey,Özür Diliyorum.Dosyayı yeniden gönderiyorum.Teşekkür ediyor,saygılar sunuyorum..

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Daha önceki örneklerinizde sayfa isimlerinde boşluk karakteri yoktu. Bu sebeple problem oluşmuyordu. Fakat en son eklediğiniz dosyada sayfa isimlerinizde boşluklar var. Bu sebeple dolaylı fonksiyonu hatalı sonuç üretiyordu. Formülü aşağıdaki şekilde düzenlerseniz çözüme ulaşabilirsiniz.

B1 hücresine uygulayınız.
Kod:
=EĞER(EHATA(DOLAYLI("'"&A1&"'!A1"));"SAYFA YOK";EĞER(YADA(DOLAYLI("'"&A1&"'!F4")="";DOLAYLI("'"&A1&"'!F6")="";DOLAYLI("'"&A1&"'!E8")="";DOLAYLI("'"&A1&"'!E10")="";DOLAYLI("'"&A1&"'!H12")="";DOLAYLI("'"&A1&"'!I12")="");"BOŞ";"DOLU"))

Dolaylı fonksiyonu neden hata verdi?

"Sayfa1" ve "Sayfa 1" iki sayfamız olsun. Başka bir sayfadan bu iki sayfanın A1 hücresindeki verileri almak istediğimizde aşağıdaki sonuç ortaya çıkmaktadır.

Kod:
=Sayfa1!A1
Kod:
=[COLOR=red]'[/COLOR]Sayfa 1[COLOR=red]'[/COLOR]!A1
İkinci seçenekte gördüğünüz gibi ' (tek tırnak) işareti eklenmektedir. Doğal olarak dolaylı fonksiyonu içerisine bu işaretleri eklemediğimiz zaman hata oluşuyor.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Oldu....Teşekkürler...

Korhan Bey,
Dediğiniz gibi yaptım ve şu anda gayet güzel çalışıyor.Sayenizde hem önemli bir sorunumu çözmüş oldum,hem de çok önemli şeyler öğrendim.Çok ama çok teşekkür ediyorum..Sağolun,her daim var olun.