Veri Sayfasından Analiz Sayfasına sayı alma

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Pro Tr
MErhabalar kolay gelsin bir sorum olacak bir türlü bulamadım örneğimde bir veri sayfam birde analiz sayfam var naliz sayfama veri sayfasında işaretlediğim sütünda sayı aldırmak istiyorum fakat veri sayfasında ki sütün tarihler var ve ancak tarihin başındaki günü sadece belirterek sayı aldırmam gerekiyor çünkü gerçek dosyada bunlardan çok var ve her ay deişken deişmeyen günler sadece
yani sadece atıyorum 18 ile başlayanları say veya 19 ile başlayanları say ve şu hücereye yaz gibi bir fonsiyon varmıdır ekte örneğimi gönderiyorum saygılar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Eki inceleyin.
Not: tablodaki örnekte birebir örtüşen tarihler saydırıldı. İstediğiniz bu değilse belirtin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Pro Tr
evet bunu yapmak istiyorum yalnız veri sayfasındaki yeni oluşan d sütunundaki sayıları anlayamadım neye göre o sayıları oluşturuyo atıyorum bu sayıları aynılarını işaretlemek içinmi oluşturdu yada 1 2 3 4 gibi daha küçük sayılarda verile bilirmi? teşekkürler...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Veri sayfasında D sütunundaki sayılar , C sütunundaki veriden tarihin alınarak sayıya çevrilmiş hali.
1,2,3,4 gibi sayısal değerde verilebilir
örn: aynı tabloda veri sayfası E2 hücresine
=RANK(D2;$D$2:$D$2000)
formülünü uygulayıp aşağı doğru çekerseniz sayının kaçıncı büyük olduğunu görürsünüz.
Yada sayıyı belli bir sayıya bölerek küçültmek mümkün.
Ama bence bu 2.ci bir işlem olacağı için gereksiz.
İyi çalışmalar.