Veri süz ile seçilen verinin hücreye aktarılması

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-10-2026
Merhabalar..

Örnek çalışma sayfamda veri süz ile bilgilerimi süzüyorum fakat seçtiğim veri süzme tipinide başka bir hücre içinde görmek istiyorum.

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365 TÜRKÇE
20-10-2026
Yardımınız için teşekkür ederim fakat siz veri doğrulama ile yapmışsınız benim kullandığım ise veri süz bir çok veriyi süzmem gerekiyor ve istenilen kriterlerin belirli hücrelerde gözükmesi gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
26/10/2022
ilginç

sn.mami68,
yaptığın işlem ilgimi çekti.Bu "data1" i nasıl uyguladın merak ettim.Ayrıca diğer sütunlar için de böyle birşey mümkünmü?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Yardımınız için teşekkür ederim fakat siz veri doğrulama ile yapmışsınız benim kullandığım ise veri süz bir çok veriyi süzmem gerekiyor ve istenilen kriterlerin belirli hücrelerde gözükmesi gerekiyor.
Kolay gelsin.
Üç tane A çıkınca hangisini önce C1 hücresine yazdıracan bunu merak ettim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
sn.mami68,
yaptığın işlem ilgimi çekti.Bu "data1" i nasıl uyguladın merak ettim.Ayrıca diğer sütunlar için de böyle birşey mümkünmü?
Sayın Tekintek merhaba.
Evet Uygulamak mümkün
Bunu yapamak için önce istediğin kadar satır seçiyorsunuz ondan sonra seçili halde Ad kutusunda fare ile tıkla ve içinde data1 veya başka birşey yazabilirsiniz.
Ondan sonra Enter basıp çıkıyorsunuz böylelikle o gruba bir grup ismi vermiş oluruz.Sonra Veri>Doğrulama'yı seçin Liste şıkında =data1 yazıyorsunuz ve o hücrede açılır liste kutusu oluşturmuş olursunuz.İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
26/10/2022
hımmm...anladım.Çok teşekkür ederim ilgine..

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365 TÜRKÇE
20-10-2026
Evet arkadaşlar istediğim sorunun cevabı Korhan hocamın vermiş olduğu linkteki örnek çalışmada faydalanmak isteyen arkadaşlar için formülü vermek istiyorum.Formülde referans göstereceğiniz yer süzme yapılacak olan ilk satır yani ok işareti(combobox) bulunan satırın bir alt satırına şu formülü yazarak;
=suzkr(A3)
İşlemi yapabilirsiniz herkese iyi çalışmalar..