veri tabanı dosyasını excel ile çalıştırmak

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
merhaba, işyerinde kullandığımız bir programdaki verileri excele aktarmak istiyorum. Bu işlemi bir arkadaşımın bilgisayarında dosyayı excel de çalıştır dedikten sonra makrolar etkinleştirilsin mi sorusuna evet cevabı vererek açabildik. fakat kendi bilgisayarımda bunu yapamadım. makrolara yönelik o soru çıkmıyor ve dış tablo beklenen biçimde değil uyarısını alıyorum. sitenizi inceledim ve epey basit galiba benim sorum buradaki bir çok soru yanında ama benim için çok önemli ve acil bir durum, yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler....

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
student isminde kuruma özel bir program

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
programınız excele hangi uzantı ile atıyor peki.mesela ben logo kullanıyorum sadece verileri atıyor herhangi bir makro sorusu çıkmıyor o yüzden sordum.neden makro sorusu çıktığını anlayamadım çünkü programınız sadece verileri atıyor olması lazım.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ben biraz acemiyim bu konularda, uzantı derken kastettiğiniz şeyi anlamadım ama şöyleki: belki konunun makrolarla hiç bir ilgisi de olmayabilir. Dediğim gibi arkadaşın bilgisayarında çalıştırdığımızda makro sorusu geliyor ve hatta makroları devre dışı bırak komutunu verdiğimizde açamıyoruz dosyayı ama etkinleştir dediğimizde açılıyor , benim bilgisayarda ise makro sorusu gelmiyor bile. bu arada logo programını çok iyi bilmiyorum ama bizim kullandığımız programa benziyor olabilir. öğrenci ismi, kişisel bilgileri, kursa devam durumu, fatura bilgileri vs. var. Bir nevi dershane programı gibi..

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
hıımm o zaman excelinizin araçlar makro güvenlik menüsünden güvenlik derecesini ortaya getirip bir deneyin.Programınızın attığı dosyada illaki bir makro varki bu uyarı ile karşılaşıyorzunuz.Uzantı derkende her dosyanın bir uzantısı vardır excel dosyasında da bu xls.dir

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Güvenlik seviyesini minimuma indirerek denedim ama olmadı maalesef :(

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
peki o dosyayı buraya eklermisiniz bakalım başka bir pc de ne uyarı verecek.tabi içinde çok önemli bilgiler yok ise.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
bir örnek koydum, ilginiz için çok teşekkürler :)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
rica ederim.dosyanızı şimdi bende açtım bendede makro uyarısı verdi bu dosya exelin açamadığı bir dosya olabilir.db uzantısı var buda bildiğim kadarı ile acsess programı ile açılıyor olması lazım sizin programınız excel dosyası olarak atmıyor bence programınızı yazan kişiye bu sorununuzu bildirin yada programda veri atarken bir seçim hatası yapmadığınıza emin olun.logoda bazen böle değişik dosyalar atıyordu bende.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
exelin açamadığı bir dosya olabilir demişsiniz ama başka bilgisayarda açılabililiyor :( acsess programı ile de başaramadım.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
valla bendede açmadı :) benimde ilgimi çekti bu konu.hocalarımız mutlaka bir çözüm bulacaklardır.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
veri dosyasından kopyala yapıştır şeklinde aldım, aynı şekilde başka bilgisayarda bu şekilde açılabiliyor olması ama benim bilgisayarımda açılamaması benim ofice programımla ilgili bir sorun olduğunu düşündürüyor bana. haliyle bu durumda yazılımcılar da hata kabul etmiyorlar çünkü onlar açabiliyor. Ve maalesef yazılımcılarımızla aynı şehirde olmadığımız için birebir müdahale de alamıyorum :(

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
umarım :) ilgilerini sabırsızlıkla bekliyorum

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
hımm uzaktan bağlantı ile çözebilirler aslında ama, ben ofis 2007 kullanıyorum bendede aömadı.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
tekrar merhaba.... sorunu çözdüm, ama nasıl olduğunu sormayın çünkü bende bilmiyorum :)

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Sayın minemm sevindim:) kolay gelsin tamam sormuyorum:)