Soru Verilere Uygun Ort.Üzerinde-Altında Grafik Oluşturma

mehmetd

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Excel 2021 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-02-2029
Sn. Arkadaşlar hayırlı akşamlar
ekteki örnek dosyamda da görüleceği üzere veriler var. Bunlara uygun örnek sayfadaki grafikten yapmak istiyorum ama bir türlü yapamadım.
Bilgisi ve tecrübesi arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Bu grafiğin nesini soruyorsunuz anlamadım.
Zaten grafik belli. Birleşik grafik oluşturulmuş. Siz bunu değil verileri değiştirmek istiyorsanız
Grafik öğesini sağ tıklayıp VERİ SEÇ kısmından yeni veri setleri ekleyebilir ya da mevcut veri setlerinin başvuru adreslerini excelde belirleyebilirsiniz.
Ancak verdiğiniz örnek birleşik grafik, az sayıdaki satır için kullanışlı olabilir. Ancak sizin tablonuzda satır sayınız oldukça fazla.
Grafiklerin amaçlarından birisi de sonuçların ya da durumun daha kolay anlaşılmasının görülmesini sağlamaktır. Siz bunca satırdan oluşn tablonuzda yukarıda dediklerimi teker teker yaptıktan sonra görsel olarak karşınıza çok karışık ve kirli bir grafik çıkacaktır.

Benim bakış açım. bu yönde.

mehmetd

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Excel 2021 tr
04-02-2029
Sn. Ömer Bey bilgilendirme için teşekkürler. Kirli garafik çıkmaması adına AY AY götserecek şekilde filtre dilimleyici (alt resimdeki) ekleyerek istenilen ayın grafiğini göstermeyi nasıl sağlayabilirim. Yardımlaınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

mehmetd

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ms Office Excel 2021 tr
04-02-2029
verileri biraz değiştirdim yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Ekli dosyalar