Verileri başka sayfaya tarih (yıl aralığına) göre aktarma

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-10-2025
Merhaba altın üyeliğim bittiği için örnek dosya ekleyemedim. öncelikle onun için kusuruma bakmayın.
sorunuma gelirsek A' dan W' ye kadar sütunlarında veri olan bir dosyamız var. W sütununa veri girdiğimde o satırı sayfa 2 ye aktarsın. ancak veri girdiğim sayfada aktarılan satır üzerinde daha sonra yaptığım herhangi bir güncellemeden sonra o satırı sayfa 2 de güncellemesin altına yeni bir satır olarak eklesin. aylık 3 aylık ve yıllık bazlarda rakamsal veriler aldığımız için güncelleme yaptığında bize yanlış rakamlar veriyor. elimde var olan formülleri sayfa 2 üzerine uyarlayarak bu sorunun önüne geçmek istiyorum.
örnek a sutununda ad soyad b sütununda tc si c sütununda cinsiyeti d sütünun da telefonu e sütunun da adresi f sütununda ili ilçesi g sütununda başvuru tarihi h sütununda başvuru nedeni i sütununda dosya numarası j sütununda dosya sorumlusu k sütununda dosya durumu l sütununda onay tarihi m sütununda hizmet başlama tarihi gibi veriler girdik satırı sayfa 2 ye aktardık. daha sonra adresi değişti yada ret oldu dosya sorumlusu değişti vs. bu bilgileri ilgili yerde değiştiğimde sayfa 2 ye yeni bir veri olarak aktarsın istiyorum.
iyi çalışmalar

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
25-10-2025
Merhaba altın üyeliğim bittiği için örnek dosya ekleyemedim. öncelikle onun için kusuruma bakmayın.
sorunuma gelirsek A' dan W' ye kadar sütunlarında veri olan bir dosyamız var. W sütununa veri girdiğimde o satırı sayfa 2 ye aktarsın. ancak veri girdiğim sayfada aktarılan satır üzerinde daha sonra yaptığım herhangi bir güncellemeden sonra o satırı sayfa 2 de güncellemesin altına yeni bir satır olarak eklesin. aylık 3 aylık ve yıllık bazlarda rakamsal veriler aldığımız için güncelleme yaptığında bize yanlış rakamlar veriyor. elimde var olan formülleri sayfa 2 üzerine uyarlayarak bu sorunun önüne geçmek istiyorum.
örnek a sutununda ad soyad b sütununda tc si c sütununda cinsiyeti d sütünun da telefonu e sütunun da adresi f sütununda ili ilçesi g sütununda başvuru tarihi h sütununda başvuru nedeni i sütununda dosya numarası j sütununda dosya sorumlusu k sütununda dosya durumu l sütununda onay tarihi m sütununda hizmet başlama tarihi gibi veriler girdik satırı sayfa 2 ye aktardık. daha sonra adresi değişti yada ret oldu dosya sorumlusu değişti vs. bu bilgileri ilgili yerde değiştiğimde sayfa 2 ye yeni bir veri olarak aktarsın istiyorum.
iyi çalışmalar
Yusuf Hocamın Çalışmalarından sorumun cevabını buldum. teşekkürler hocam

m.ensar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 10 türkçe
25-10-2025
Yusuf Hocamın Çalışmalarından sorumun cevabını buldum. teşekkürler hocam
Şöyle bir sorunum var aktarılacak satırlarda boş hücre varsa aktarma yapmıyor bu kodu boş hücre olsa dahi satırı yine de aktar şeklinde yapabilir miyiz

Private Sub ListBox1_Click()
a = ActiveCell.Row
ActiveCell = ListBox1.Value
ListBox1.Visible = False
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
If WorksheetFunction.CountBlank(Range("B" & a & ":W" & a)) > 0 Then
MsgBox "Lütfen tüm alanları doldurunuz!"
Set c = Range("A" & a & ":W" & a).Find("")
If Not c Is Nothing Then c.Select
Else
For i = 1 To Sheets.Count
If Sheets(i).Name = Cells(a, "W") Then
yeni = Sheets(i).Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row + 1
Range("B" & a & ":W" & a).Copy Sheets(i).Cells(yeni, "B")
Sheets(i).Cells(yeni, "A") = yeni - 1
Cells(a, "A") = a - 1
End If
Next
End If
MsgBox a - 1 & ". veri " & Cells(a, "W") & " sayfasına aktarıldı.", vbInformation
Cells(a + 1, "B").Select
End Sub