Verileri Bir Arada Gruplama

Excel Vers. ve Dili
office 2000 türkçe
Öğrencilerin numaraları var ve bunların başka bir sayfada alfabetik olarak gruplandırılarak sıralanmasını ve kaç adet olduğunu otomatik olarak gözükmesini istiyorum. TEk sıkıntım :

"b0910.161015" bu numara işletme bölümüne ait yani bölüm kodu şu: "b0910.16" satırda bu noyu görünce işletme diyecek; b0910.85 görünce "matematik" diyecek.

if - yatayara..gibi benim için karmaşık formüller olunca işin içinden çıkamadım.

Eli değip de yapanın eline sağlık.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
arkadaşım açıklamaların yetersiz çalışma kitabınızın içerisinde nasıl bir şey istediğinizi ve bu bilgileri nereden alacağımızı gösterirseniz yardımcı olmaya çalışalım

Excel Vers. ve Dili
office 2000 türkçe
girişi yapılan üyelerin numaralarına göre bir gruplama yapılmasını ve aynı bölümden kaç adet olduğunu belirten bir fonksiyon istiyorum.

örnek:

ITG07080 girişine tanımlama yapılacak a2=ITG;"İnternet Gazeteciliği" gibi...
B0910.10458 j7=B0910.10;"İşletme Yönetimi" diyecek otomatik olarak ve toplamda da kaçtane int. gazeteciliği, kaç tane işletme yönetimi olacağını belirtecek. Örnek dosyada belirttim tekrardan.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
manuel olarak elinizle bi hesaplama yapıp dosyanın üzerinde yazarmısınız o buldugunuz sonuçunu formülle yapmaya çalışıyım çünkü Bende Fazla bir şey anlamadım:):):):):):)

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Genel Başlıklar gerekli

İstediğiniz genel hepsinimi kapsıyor
Öyle ise veri özet ile yaptım ama tam soru anlayamadım cevap olur umarım ...!

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2000 türkçe
Emekler için çok sağolun. Öğrenci bölüm kodları farklı olduğundan iş karışıyor. ben de hepsine karşılık gelen bir numara vermeyi planladım ve "hhaseken" in yazdığı formülden yola çıkarak aralarında grupladım sağolun.