verileri sütun biçimi ve içindekinin değer olarak yeni sayfaya kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2007-tr
iyi akşamlar dilerim.
benim yapmış olduğum teklif dosyasında giriş bölümüne girdiğim bilgileri(teklif giriş sayfası) aynı kitapçıkta "sistem teklifleri" sayfasına formül olarak koyuyorum fakat ben bu oluşturduğum "sistem teklifleri" sayfasındaki bilgileri şirketler için oluşturduğum dosyaya her şirketin teklifi için o sayfayı içeriğinin değerleri olarak ve sütun yapısı olarak kopyalamasını istiyorum.
kısaca kendim bu işlemi ilkel olarak "sistem teklifleri" sayfasını kopyala taşıdan yeni kitapçığa kopyalıyorum ve yine teklif dosyasından "sistem teklifleri" sayfasını içeriğini mouse ile seçerek yeni oluşturduğum kopyaya değerleri yapıştır şeklinde yapıyorum.
bunu nasıl tuş ile kısaltabilirim.
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
teşekkürler....

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz. Belirttiğiniz sayfayı D10 hücresindeki isimle kaydeder. Koddaki kırmızı renkli bölümü kendi sisteminize göre değiştirmeyi unutmayın.

Kod:
Sub KAYDET()
    Application.ScreenUpdating = False
    Sheets("SİSTEM TEKLİFİ").Copy
    Cells.Copy
    Cells.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
    Application.CutCopyMode = False
    Range("A1").Select
    Application.DisplayAlerts = False
    ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
    "[COLOR=red]C:\Documents and Settings\Admin\Desktop\[/COLOR]" & [D10] & ".xls", FileFormat:=xlNormal, _
    Password:="", WriteResPassword:="", ReadOnlyRecommended:=False, _
    CreateBackup:=False
    Application.DisplayAlerts = True
    ActiveWorkbook.Close 0
    Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007-tr
çok teşekkür ederim mükemmel olmuş.
yeni kopyanın sayfa ismini "teklif girişteki" "gidecek makam"ın karşısına gelen yer olarak yapması mümkünmü??

Excel Vers. ve Dili
2007-tr
Zaten O ŞekİldeymİŞ Şİmdİ GÖrdÜm Tekrar TeŞekkÜrler....

Excel Vers. ve Dili
2007-tr
bende office2007 yüklü ve buna birde pdf converter ilave ettim ve exceldeki bilgilerimi istediğimde pdf şeklinde farklı kaydetten kaydetebiliyorum. bunu bu yukardaki gibi macro ile nasıl yapabilirim?
yukardaki makro için olan koddaki xls uzantısını pdf yaptım ama oluşan pdf dosyası açılmıyor bozuk oluşturulmuş diyor.

bu "farklı kaydet>pdf şeklinde kaydet" metodu ile nasıl yapılabilir?

Excel Vers. ve Dili
2007-tr
korhan bey iyi akşamlar

bende office2007 yüklü ve buna birde pdf converter ilave ettim ve exceldeki bilgilerimi istediğimde pdf şeklinde farklı kaydetten kaydetebiliyorum. bunu bu yukardaki gibi macro ile nasıl yapabilirim?
yukardaki makro için olan koddaki xls uzantısını pdf yaptım ama oluşan pdf dosyası açılmıyor bozuk oluşturulmuş diyor.

bu "farklı kaydet>pdf şeklinde kaydet" metodu ile nasıl yapılabilir?