Verileri Tablo Yapmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/02/2022
Merhabalar,
Normalde düzenli bir tablodan Düşeyara Fonksiyonu ile tablolar oluştura biliyorum, aslında bu değerleri tablo yapıp düşeyara ile yeni bir tablo yaparım ama elimde bir kaç yüz dosya olduğundan zamanım yetmez.

Düşeyara ve kaydır fonksiyonlarını kullandım ama yapamadım, yazarak anlatması zor olduğundan örnek dosyada açıklama yazdım.

Teşekkürler...

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bunun için koyu yazılmış veriyi , alttaki hücrelere de otomatik kopyalatmanız ve Düşeyara fonksiyonu ile , eğer tablonuz sabit verilerin yeri de değişmiyorsa tek tek belirlediğinizde sonuç istediğiniz gibi çıkarmanız mümkün olabilir.

Dikkat etmeniz gereken ; bakılacak alanı tek satır olarak seçmeniz....

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
21/02/2022
Merhaba Cem Bey,
Örnek yol tablosunda yaklaşık onbeş satırlık veri var, yapacağım toplam miktar altı veya yedi bin satırı bulacak aslında soldaki ham verileri tek satıra yazıp tabloya DÜŞEYARA komutu ile yapabiliyorum fakat sıkıntı elimde bunun gibi yüzelli veya ikiyüz dosya var hepsiyle tek kek uğraşmam bana çok zaman kaybettirecek. Amacım A'dan D'ye Kadar olan sütunlara müdahale etmeden yapabilmek.
DÜŞEYARA Komutunu KAYDIR Komutu içinde kullandım çok uğraştım ama yapamadım.

Ben şöyle düşündüm, A Sütunudaki Adsrese gidip ordan KAYDIR Komutu ile sağ ve altındaki Hücre değerine ulaşılır mı?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bu kadarlık bir dosya hacmi için , soru beni zaman açısından aşar.
Benim fikrimce eğer dosyalar standart ama adları değişik ise , kapalı halde iken işlem yaptıracak kodlar yazılabilir, bu iş fonksiyonlarla her dosyada aç kapa bitmez .
Bir standart kodlama ila ADO DAO yolu ile belki daha çabuk yapılabilir. Ancak bunu söyleyip yapabilecek durumda değilim zamanım açısından

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
21/02/2022
Anlıyorum Cem Bey, zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Saygılr.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
21/02/2022
Merhaba Muygun,
Çok güzel olmuş, teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.