Verileri tek sayfada birleştirme

Excel Vers. ve Dili
2016-Excel (Türkçe)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-09-2024
Arkadaşlar merhaba;
Ekte bulunan dosyamda,sheet 1 alanına girilen verileri,ürün numarasından tespit edip sheet 2 kısmına tek kalemde yazdırmak istiyorum.Örneğin sheet1'de 10 farklı satırda 123765346 nolu ürünün istenilen rakamlarını toplayarak,sheet2 alanında tek satırda yazdırmak gibi.Böyle birşey yapmak mümkünmü.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
ürünler tek'e mi düşürülerek toplam alınacak

Excel Vers. ve Dili
2016-Excel (Türkçe)
10-09-2024
Evet hocam.Aynı ürün numarasındaki ürünü tek kaleme düşürüp toplamlarını birleştirecek.Yani farklı satırdakileri bulup sheet2'de tek sütunda istenilen verilerini toplu şekilde gösterecek.Hocam bu veriler bana 45 mağazadan gelecek.Ürün numaraları ürünlerin aynı.
Saygılarımla.

İ

İhsan Tank

Misafir
Evet hocam.Aynı ürün numarasındaki ürünü tek kaleme düşürüp toplamlarını birleştirecek.Yani farklı satırdakileri bulup sheet2'de tek sütunda istenilen verilerini toplu şekilde gösterecek.Hocam bu veriler bana 45 mağazadan gelecek.Ürün numaraları ürünlerin aynı.
Saygılarımla.
eki inceler misiniz
I1 hücresindeki ve turuncu boyalı yerdeki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
ve 1000 satır baz alınmıştır.
1000 satır'ı değiştirmek için ctrl+h yapın aranan değere $1000 yeni değere $10000 yazın ve tümünü değiştir deyin.
$10000 olan yeri kendinize göre ayarlayınız.
C / D / E / F sütunlarındaki formülleri inceleyiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016-Excel (Türkçe)
10-09-2024
Hocam teşekkür ederim.Elinize sağlık.

Excel Vers. ve Dili
2016-Excel (Türkçe)
10-09-2024
Peki Hocam;
Bu uygulamayı 2 veya 3 fonksiyonlu uygulayabilirmiyiz.Yani sadece 1 mağazaya ait verileri veya 1 bölgeye ait aynı verileri filtreleyebilirmiyim.Yani karışık olan tablodan sadece bornava mağazasındaki ürünleri ayrıştırıp veya ege bölgesindeki verileri ayrıştırıp ürünleri yine aynı şekilde sıralayacak bir düzenek.

İ

İhsan Tank

Misafir
Peki Hocam;
Bu uygulamayı 2 veya 3 fonksiyonlu uygulayabilirmiyiz.Yani sadece 1 mağazaya ait verileri veya 1 bölgeye ait aynı verileri filtreleyebilirmiyim.Yani karışık olan tablodan sadece bornava mağazasındaki ürünleri ayrıştırıp veya ege bölgesindeki verileri ayrıştırıp ürünleri yine aynı şekilde sıralayacak bir düzenek.
anlayamadım biraz daha açık sorabilir misiniz

Excel Vers. ve Dili
2016-Excel (Türkçe)
10-09-2024
Pardon Hocam;
Ekteki örnekte birazcık anlatmaya çalıştım düşüncemi.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016-Excel (Türkçe)
10-09-2024
Hocam teşekkür ederim.Sadece öğrenmek istediğim bu şekilde bir şey sizin 2 dosyada belirttiğiniz formüllerle mümkünmü.Ben uğraşıp mutlaka çözeceğim bunu.İlginiz için tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

İ

İhsan Tank

Misafir
Hocam teşekkür ederim.Sadece öğrenmek istediğim bu şekilde bir şey sizin 2 dosyada belirttiğiniz formüllerle mümkünmü.Ben uğraşıp mutlaka çözeceğim bunu.İlginiz için tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
yapmak istediğiniz böyle bir şey ise bu formüller işinizi görür ayrıca
bu link'te işinizi görür Syn : Yurttaş hocama emeğinden dolayı teşekkür ederim.
ayrıca makro ile'de yapılır
rica ederim
:yazici:

Excel Vers. ve Dili
2016-Excel (Türkçe)
10-09-2024
Yok hocam makroya gerek yok.Evet galiba bu formüllere yakın.İlk aşama sizin yaptığınız gibi Mağazaları ve bölgeleri ayrıştırmak,ikinci aşamada ise o bölgelere ait sıra no yazısının üstündeki ürün numarasını bularak toplam rakamları yine ilk benimle paylaştığınız dosyadaki gibi toplayarak vermek.Yani aynı sayfada iki fonksiyon.

İ

İhsan Tank

Misafir
şu an sorun devam ediyor mu_?
yani yardım istiyor musunuz
eğer istiyorsanız dosyanızda işaretliyerek şunları yapmak istiyorum diye yazarsanız belki daha anlaşılır olur

Excel Vers. ve Dili
2016-Excel (Türkçe)
10-09-2024
Hocam pardon;
Ekteki örnekte,Mağaza ve Bölge sheet'lerindeki B4 hücresine açıklamalı olarak belirttim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
ürün numarasına göre bölge ve mağaza toplamları mı alınacak ben öyle anladım şahsen

Excel Vers. ve Dili
2016-Excel (Türkçe)
10-09-2024
Evet hocam aynen dediğiniz gibi.Yani ben üst alana ürün numarasını yazdığımda tabloya "GENEL" sayfasından mağaza isimlerini veya bölge isimlerini bulmak ve bulduğu bu mağaza veya bölgelere istenilen ürün numarasının "GENEL" sayfasındaki kg. toplamlarını eklemek.

Excel Vers. ve Dili
2016-Excel (Türkçe)
10-09-2024
Hocam tek kelimeyle harika.Mükemmelsiniz.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
İş yerinde iken göz atmıştım

Gündüz saatlerinde göz atıp uğraşmıştım, benim anladığım şekilde Mağaza, Bölge ve Ürün_bölge olarak aktarmaya çalıştım, boşa gitmesin diye dosyayı ekte gönderiyorum.

Ekli dosyalar