Verilerin ilgili Sayfa ve Sütununa Aktarılması

Excel Vers. ve Dili
office 2003
iyi akşamlar. Bir raporum var, aylık ( 12 ay ) satış tahsilat iade ve çek pazarlamacılarımın satış ve tahsilatlarını takip ettiğim. Daha önce lks den excele atar düzenler ve öyle işlerdim. Şimdi bi sorgu buldum aylık tüm hareketlerin aktarıldığı ancak ; bir sıkıntı var tüm tahsilat satış iade ve çekler aynı sütunda bunları ilgili sayfa ve sütununa nasıl aktarabiliriz. Açıklama gerekirse
satışlar sayfasındaki a b c d sütunu sabit olarak ocak sayfasındaki yerlerine
satışlar sayfasındaki e sütunu raporun işlendiği sayfa ( örnek ocak )
f sütunu önemsizdir
asıl konu g sütunu
burda
g sütunudaki toptan satış fat hangi aya ait ise o ayın satışlarına
g sütunundaki çek girişi hangi aya ait ise o ayın çek girişi sütununa
g sütunundaki nakit tahsilat hangi aya ait ise o ayın nak. tahsilat sütununa
g sütununaki satış iade hangi aya ait ise o ayın iadeler sütununa miktarları ile beraber aktarılması lazım. unutulmaması gereken a b c d sütunu sabittir ve şartır. rapor ektedir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10/05/2019
Lütfen örnek dosya ekleyerek sorununuzu dile getiriniz...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Eski veriler silinecekmi yoksa G16 dan devam edip mi aktaracak. Olmayan ayların sayfası ne olacak ?

Excel Vers. ve Dili
office 2003
sayfalar ocak şubat mart nisan mayıs ... aralık olacak silinmesine gerek yok gerekirse ben sil komutu ile silerim sonra tekrar aktarırım

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Hangi sütunu diğer sayfada hangi sütuna aktaracak tam olarak anmaladım. A: D arasını aktardım gerisini aynı mantıkla ilave edebilirsiniz.

Kod:
Sub Sayfalara_Dagit()

Dim syf, i As Long, j As Long

Application.ScreenUpdating = False
    Sheets("SATIŞLAR").Select

On Error Resume Next
    For i = 2 To Cells(Rows.Count, "E").End(xlUp).Row
        syf = Trim(Cells(i, "E"))
        With Sheets(syf)
            j = .Cells(999, "C").End(xlUp).Row + 1
            Range("A" & i, "D" & i).Copy .Cells(j, "A")
        End With
    Next i

MsgBox "Aktarım Tamamlandı.", , "excel.web.tr"

Application.ScreenUpdating = True

End Sub
.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
abi asıl lazım olan diğer sütunlar hepsi kendi satırtında olsa kolay
mesela x müşterisi satış tahsilat çek ve iade miktarları aynı satırda olsa kolay bi şekilde aktarılır ama x müşterisi ocak ayında satışı bi satıra tahsilatı başka bi satırda istediğim ( amaç) x müşterisinin tüm satış tahsilat çek ve iadeleri aynı olan sütundan alınıp ocak şubat.... aralık sayfalarındaki kendi asıl olan satırlarına aktarma

kodu denedim a müşterisi veya b müşterisi satışlar bölümünde birden fazla yazılmışsa bile ocak sayfasında teksatırda belirtmesi lazım veriyi şişirir bu şekilde
amaç tek satırda tüm bilgiyi görmek

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Açıklamanızı anlamıyorum maalesef. Konuyu biliyormuşum gibi anlatmaya çalışıyorsunuz.

Dosyada olması gerekenleri manuel yazarak dosya içinde nedenleriyle birlikte detaylı açıklama yapıp yeni bir dosya eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
hocam şöyle anlatım x müşterisinin ocak ayı içindeki hareketleri yani yapılan satış alınan çek ve alınan iadeleri ben lks den sorgu yardı m ile excele satışlar diye bi sayfaya çekiyorum. ancak bu sorguda bi sıkıntı var x müşterisinin hareketlerini tek satır ve 4 sütunda vereceğine ne kadar hareket varsa o kadar satır açmış ve verileri satırlara dağıtmış. tüm rakamlarda 1 sütunda
yani çek almışım f sütununa satış yapmışım f sütununa nakit almışım f sütunuda göstermiş
amaç x müşterisini ocak sayfasında tek satırda gösterip ne kadar çek almışsam ne kadar satış yapmışsam satışlar sayfasından toplayarak ocak sayfasına aktarmak ancak satışlar satışlar satırına çekler çekler satırına gelmesi lazım. inşallah açıklayıcı olmuştır. örnekte göstermişim aslında a müşterisi birden fazla hareketi var satışlarda ama ocakta tek satırda göstermişim.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
raporumu pivot tablo olarak istediğim şekle soktum ancak bunu ilgili ay ve bağlı bulundukları satırlara nasıl aktara biliriz resim ekliyorum olması gereken bu şekilde

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
sanırım sorumun cevabı pivot tablo üstelik 12 sayfa açmaya da gerek kalmıyor tek sayfadan istediğimiz sonucu alacağız ömer hocam teşekkür ederim yine de

Excel Vers. ve Dili
office 2003
kesinlikle pivot tablo sorun çözülmüştür teşekkürler