Verimlilik Hesabı

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar merhaba öncelikle.Çalıştıgım şirketin verimlilik hesabını yapmam gerekiyor. olması gereken alanlar;

Tarih
Ürün kod
Üretim Bant No
Kişi sayısı
Üretim Mktarı
Üretim Duruş sebebi
Üretim Duruş süresi

bu alanlar el ile girilecek arkadaslar. bir sayfaya veri tabanı olarak şu bantta şu ürün şu kadar kişi ile şu kadar saatte üretiliyor gibi sabit veri tabınını oluşturucam.diğer bu alanların olacağı sayfadada verileri girdiğimde diğer sayfadan standarların ne kadar altında veya ustunde olup olmadıgını kontrol edicek.günlük çalışma dakikasını 525 dk gibi bir süre ile sabit yapıcam. ama nasıl bir şekil olması gerekiyor bilmiyorum okadar ileri düzeyde excell bilgim yok yardımcı olursanız sevınırım..
komple hesaplamayı yapınca örneğin 1 numaralı bant bugununun verimliliği 420 olmuş diyelim standartımız 525 dakıka oldugundan verimin altında kalıcak. ben de bu sonucları haftalık ve aylık olarak grafiğe dökücem. Şimdiden teşekkürler..

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba sayın emreguzel,

Öneri ;

Öncelikle, belirttiğiniz alanları içeren, şu an her şeyini elle girdiğiniz verileri örnekleyerek bir tablo oluşturmanız gerekli, sonrasında da sonuçları elle girmeniz ve nasıl elde ettiğinizi yazmanız gerekir.

Çözüm üretecek arkadaşları sizin gibi düşünecek şekilde yönlendirmeniz, çabuk ve doğru çözüm almanızı kolaylaştırır.

Teşekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Syn. 1Al2Ver'in uyarıları son derece yerinde.
İlk sorunuz olması nedeniyle ilk tablonuz benden. Ama bundan sonraki sorularınız için tablo konusunu dikkate alın.
Eki İnceleyin.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
merhabalar.
öncelikle tesekkür ederim yeniyim kusura bakmayın.
örneğimi attım bir bakarsanız sevinirim.Sizin attıgınız ornegi inceledim fakat üretim rapolarında saat ve dakika mantıgı cok karısık içinden cıkamadım sizin şablon ile çünkü saatte bir yazılmıyor örneğin x ürün ile y ürün 5 kişi ile 2 nolu bantta 95 dk da üretildi gibi durum boyle oluncada dakika hesabı ile sizin tabloyu olusturamadım.cunku 1 ürünün 1 kişi ile 1 dakika da kaç tane üretildiği bilgisine ulaşamadım. Bu yuzden gönderdiğim örnekde verim sutununu kırmızı renk yaptım.fakat hangi veri ile verimi hesaplıcam icinden cıkamadım. nasıl yapabilirim ?

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuz istediğiniz sonuç için yetersiz.
üretimler sayfasında "verim" hesabını neye göre yapacaksınız?
kısaca verim için;
senaryoda;
hangi ürün , kaç kişi ile , kaç saatte , kaç adet üretilir sorularının karşılığı olmalı (bunlar var)
üretimde yine aynı veriler (hangi ürün , kaç kişi ile , kaç saatte , kaç adet üretildi) olmalı ki "verim" için kıyaslama yapılabilsin. (üretim modülünde ben üretim zamanı göremedim.)
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2010
teşekkürler suan itibari ile süreleri de eklemiş bulunuyorum ve verimi elde ediyorum.test asamasında suan tablom.çok saolun