verimlilik takibi

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Merhaba excel ustaları. Bana bağlı olan ve farklı şehir ve coğrafi bölgelerde bulunan yaklaşık 100 kadar satış temsilcisinin bana olan maliyetlerini (maaş, araç yakıt, prim, vs..) tablolamak, ayrıca bunların ciroları ve bunların aylara yada yıllara göre grafikleri için yardımlarınızı rica ediyorum. şimdiden teşekkürler ve Mutlu yeni bir sene diliyorum.

zfr19

Banned
Excel Vers. ve Dili
XP
dosya falan yok mu. ekleyip onun üzerinde anlatın

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Oluşturmak istediğim de zaten tablo. bir boya firmasında Türkiye bazında bölgelere, illere ve kişiler ait satış grafiğini gözleyebilmeliyim? Mukayeseli olarak illerdeki kişileri biribiri ile, illeri biribiri ile ve bölgeleri biribiri ile tabloya dökebilmeliyim?

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
bengokhan
Oluşturmak istediğim de zaten tablo. bir boya firmasında Türkiye bazında bölgelere, illere ve kişiler ait satış grafiğini gözleyebilmeliyim? Mukayeseli olarak illerdeki kişileri biribiri ile, illeri biribiri ile ve bölgeleri biribiri ile tabloya dökebilmeliyim?

SN.bengokhan
eklediğim küçük bir uygulama size belki bir fikir verebilir. konuyu en iyi özet tablo ile çözeceğinize inanıyorum.Tabi girişler için ayrı bir bölüm oluşturulabilir. dataların olduğu yerden alacağınız bir özet tablo size istediğinizi verecektir. ayrıca özet grafik de alabilirsiniz exceldeki veri menüsünden özet tabloyu inceleyiniz.kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Sevgili mixer inceledikçe daha çok hoşuma gidiyor. Çok teşekkürler. Yardımlarınızı tekrar rica edebilirim. Umarım esirgemezsiniz

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Birkaç sorum olacak;
1-Giriş sayfasına gireceğim yeni elemenın/ların, Rapor ve Grafik sayfasına katılmasını nasıl sağlarım?
2-Bu tablo ile 100ün üzerindeki elemanın maliyet takibini rahatlıkla yapmak mümkün. Peki Satış rakamlarını da (ciro ve farklı kalem bazında) ilave edebilmek mümkün mü? Dolayısıyla bana maliyetleri ile ciroları arasında bir verimlilik takibi yapmam mümkün olacak.
Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Bilene pek basit geldi yada ilgi uyandırmadı sanırım. Yine de teşekkürler. Cevap bulacağım bir adres bulurum umarım. İyi Seneler.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim pvt As PivotTable

For Each pvt In ActiveSheet.PivotTables
pvt.PivotCache.Refresh
Next pvt
End Sub

sn. bengökhan

yukarıdki kodu özet tablonun bulunduğu sayfanın kod bölümüne yazın
sayfaya her giriş çıkışınızda data sayfasına girilen bilgiler özet tabloda güncellenecektir.Bildiğim kadarıyal grafikler bilgiler güncellendikçe otomatik olarak güncellenmektedir.
cevap biraz geç oldu kusura bakmayın
kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
teşekkürler MİXSER

Teşekkür ederim ilginize ancak. Sanırım bir hata var. Sildiğim veriler özet tablo ve grafikten siliniyor(güncelleniyor) ancak yeni veri girdiğimde güncellenmiyor Grafik ve Özet tabloda. :(

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sn.bengokhan

cevap için biraz geç kaldım kusura bakmayın işim bayağı yoğun olduğundan siteye fazla giremiyorum.
sildiğiniz verilerin tablodan silinmesi ve yeni oluşturduğunuz verilerin
tabloya gelmemesinin nedenlerinden biri özet tabloyu oluşturduğunuz alan
sınırları olabilir.
özet tablonuzu yeniden düzenledim ve listeyi biraz kabarttım siz listenizi istediğiniz gibi silip düzenleye bilirsiniz. a1-h2200 arasındaki verileri özet tabloda görebilirsiniz.
Burada dikkat edilecek nokta özet tablo oluştururken listenizi ne kadar uzatacağınızdır. bu öngörüye göre özet tablo sınırını baştan belirlerseniz bu gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
çok teşekkürler

Sayın mixser
Yurtdışında olduğum için benim de programım yoğundu. Henüz bakabildim ve çok teşekkür ediyorum ilginize. Sanırım istediklerimi karşılıyor. Gerekirse yardımlarınızı rica edeceğim.
Tekrar teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 turkce
eklerde bulunan dosyaları açamıyorum