Verinin adetini bulma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Değerli arkadaşlar.3 sayfalık bir excel sayfam var.Burda takip listemde hangi kapı cinsinden kaç adet sipariş olduğu yazıyor.Burdaki amacım takip listesinde hangi kapı cinsinden kaç adet varsa ,bunlara gidecek olan mdf miktarının stok sayfasında ilgili hücrede görünmesi.Detay isimli sayfada , hangi kapı cinsine hangi mdflerin hangi miktarda kullanıldıkları yazıyor.Örnek dosyamda gerkli açıklamayı yaptım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Gidecek ürün miktarını bulma

Değerli arkadaşım.yardımın için çok tşk ederim.Detaylı birşeyler yapmışsın ,ama ben tam olarak içinden çıkamadım.Bu çalışmayı sadeleştirmek mümkünmü.Benim tek istediğimm mevcut şablonların dışına çıkmadan , stok sayfasında ilgili yere girilecek bir formulle ne kadar mdf gideceğinin görünmesi.amacım sadece ne kadar mdf gideceğini hesaplatmak.Başka bi şey gerekmiyor.Eğer bunun daha basit bir yolu varsa yardımcı olmanızı bekliyorum.Saygılar.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Daha sade bir çözüm için "TAKİP" isimli sayfanızdaki tablonuza kullanılacak ürünün cinsinide eklemelisiniz. Bu haliyle istediğiniz veriyi almak mümkün değildir. Eklerseniz ona göre çözüm önerebiliriz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Sayın Korhan Ayhan..

İlginiz için tşk ederim öncelikle.Daha sade hale nasıl getirebilirim bilmiyorum ama.Tekrar şöyle bir açıklama yapayım.Örneğin Takip sayfasındaki cinsi AMERİKAN sa kaç adetse gidip detay sayfasındaki amerikan kapıya giden mdf miktarlarını baz alarak stoktan düşsün istiyorum.Sanırım bu kolay birşey değil biliyorum.Başka bir çözüm öneriniz olursa yardımınızı bekliyorum.

Saygılar...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Yazdıklarımı sanırım yanlış anladınız.

Takip sayfasında cins bölümüne sadece AMERİKAN yazmışsınız. Fakat bu cins için hangi ürün kullanılacak belirtmemişsiniz. Çünkü detay sayfasında bu kapı cinsine ait 4 çeşit ürün var. Siz belirtmediğiniz sürece excel bunu bilemez. Bu bilgiyi Takip sayfasında AMERİKAN yazdığınız sütunun yanına boş bir sütun ekleyip yazarsanız verileri toplama şansımız olabilir.