veriye göre satır ayırma denebilir belki

kneehot

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2025
arkadaslar merhaba.yapmaya calıstıgım macroylamı yapılıyo yoksa formullede yapılabılırmı bılmıyorum ama macrodan hıc anlamıyorum umarım formuldur.ıstedıgım sayfa1 dekı verılerde isim kısmındaki veriye göre satırları ayırıp sayfa2 deki yerlerine yazması.örnek:sayfa1 de ali ismini gördüklerini sayfa 2 de ali ye ayrılmıs yerlere oturtması.umarım anlatabılmısımdır.anlatırken bıle bukadar zorlandım yapmasını hıc beceremedım :) yardımcı olan arkadaslara sımdıden tesekkur ederım.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
listeniz çok uzun değilse basit bir yöntem uygulayabilirsiniz.
sayfa1 de isme göre filtre uygulayın, ortaya çıkan tabloyu kopyalayıp sayfa2 de ilgili alana yapıştırın.

kneehot

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
06-10-2025
Tabi Oda Olabilir Ama Bu Yapmak Istedigim Liste Devamli Guncellenen Bir Liste Olacak Oyuzden Kendisi Ayirsin Istedim.formulle Olmuyorsa Zaten Baska Turlu Yapmaya Calisacagim Cunku Macro Bilgim Hic Yok.ilginiz Icin Tesekkur Ederim.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Tabi Oda Olabilir Ama Bu Yapmak Istedigim Liste Devamli Guncellenen Bir Liste Olacak Oyuzden Kendisi Ayirsin Istedim.formulle Olmuyorsa Zaten Baska Turlu Yapmaya Calisacagim Cunku Macro Bilgim Hic Yok.ilginiz Icin Tesekkur Ederim.
Formülle yapılmış örnek dosya ektedir.

Formüller dizi formülü olup formül çubuğunda iken direk entere basılmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak girilmiştir.

Not: Excel formül başına ve sonuna { } ayıraçlarını otomatik olarak ekleyecektir.

kneehot

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
06-10-2025
Cok Tesekkur Ederim Gercekten Cok Isime Yaradi.bana Gore Baya Zor Bi Formulmus Elinize Saglik.

kneehot

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
06-10-2025
Bİr Problem İle Karsilastim Simdi Isimlerin Yanina Soyadlarini Girince 1. Sayfada 2. Sayfaya Almiyor.benim Icin Isim Onemli Soyadlari Degisebilir.bu Kucuk Problemide Cozebilirmiyiz Ufak Bir Degisiklik Ile.