Veriyi bir şablona (filtre) göre sorgulama.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Arkadaşlar tekrar merhaba,
Yeni bir konuda daha yardıma ihtiyacım var.Bir dosyadaki bir hücrede bulunan metin formlu bir verinin istenen şablona uygun olup olmadığını kontrol ettirmek istiyorum.Örneğin bir hücrede bulunan "0123.A5" verisinin "????.A?" şablonu ile karşılaştırılmasını (Örnek veri istenen şablona uygun) sağlayacak makro koduna acilen ihtiyacım var.
Autofilter'ın makro kodlarını inceledim ama benim istediğim bir süzme eyleminden çok tek bir hücredeki veriyi bir şablona göre karşılaştırma ve doğru ve yanlış bir değer vermesini beklediğimden pek ihtiyacıma uygun bulmadım.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
istersen Ctrl+F ile ????.A? değerini yazarak arama yap yada en iyi ve pratiği otomatik filtre kullan ve özel seç istediğin şaplonlara uymuyanları istiyorsan eşit değil ve aranacak yere ????.A? yaz. şablona uyanları istersen eşiti seçersin hayel gücünü kullan Excel de sınırsız imkanlar vardr.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
İstediğim tam olarak bu değil.Yaklaşık 20000 satıra yakın verinin parametrik olarak belirlediğim bir maskeye uygun olup olmadığını kontrol edecek makro kodlarına ihtiyacım var demek istemiştim.(Bu bir süzme operasyonundan çok maskeleme operasyonuna benziyor)Ama galiba yeterince açık anlatamadım Yinede ilgine teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Ornek excel dosyası

Ekte Örnek dosyanın "Veriler" sayfasında bulunan veriler arasındakilerden "Maske"sayfasında bulunan maskeye uygun olanları seçip bu verileri "Seçme" sayfasına listelemek istiyorum.

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Kod:
Sub BenzerleriSuz()
    Application.ScreenUpdating = False
    Set sv = Sheets("Veriler")
    Set ss = Sheets("Seçme")
    maske = Sheets("Maske").[b5]
    If maske = "" Then GoTo son
    ss.[b4:d65536].ClearContents
    sat = 4
    For x = 4 To sv.[b65536].End(3).Row
        If sv.Cells(x, 2) Like maske Then
            ss.Cells(sat, 2).Resize(, 3).Value = sv.Cells(x, 2).Resize(, 3).Value
            sat = sat + 1
        End If
    Next x
son:
    Set sw = Nothing
    Set ss = Nothing
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
veyselemre teşekkür ederim.Bu istediğime çok yakın görünüyor.
tekrar sağol