Verıyı ılgılı yıla transfer etme

Excel Vers. ve Dili
2007
Şöyle bir konuda çözüm arıyorum:

Ekteki dosyada görüldüğü gibi uygun aylarda açılmasını istediğim bir dükkan var.

Ayın basında 1 yazdığı zaman bu o dükkanın o aydan itibaren açık olduğunu gösteriyor. Ama 0 yazarsa kapalı oluyor.

Örneğin dükkan şubatta açılırsa.... ben ocak'ta yer alan 1 milyonun bulunduğu hücre (b9) ve sağ tarafındaki satırların aynı şekilde şubat'a kaydırılmasını istiyorum. ve ocak ayına "0" gelmesini tutar olarak.

bunu yapınca g9'dan sonrası için bir hücre fazla olacak. o boşa çıkan bizim için önemli değil. herşey ocak haziran arasında (yani 12 ay arasında) olsun, dükkan mayısta açılırsa mayıs için 1milyon haziran için 100 tl (c9) yazması benim için yeterli. önceki ay değerleri de yukarısı sıfır ise sıfır olmalı.

...
ben yapınca her 1 yani açık gördüğü yere 1 milyon yazıyor.....

Dilerim yarımcı olabilirsiniz.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
sorunuzda eksik yerler var_?
örneğin bu toplamları nereden alıyorsunuz.
veriler'i neye göre yer değiştirecek.
dosya üzerinde açıklama yaparak yeni bir dosya eklemenizi önerebilirim.

Excel Vers. ve Dili
2007
ihsan bey

sayın ihsan bey,

nereden geldikleri önemli değil gerçekten. toplamları o hücreden çekeceğim. (altında 3-5 satır var. onları topluyor. her kolonda bu böyle)

başka ne eksik geldi acaba size? tamamlamaya çalışacağım. yine de dosya üzerinde yap derseniz memnuniyetle.

teşekkürler.

İ

İhsan Tank

Misafir
sayın ihsan bey,

nereden geldikleri önemli değil gerçekten. toplamları o hücreden çekeceğim. (altında 3-5 satır var. onları topluyor. her kolonda bu böyle)

başka ne eksik geldi acaba size? tamamlamaya çalışacağım. yine de dosya üzerinde yap derseniz memnuniyetle.

teşekkürler.
bunun önemsiz olduğunu düşünüyorsunuz ama bence önemli sebebi ise şu : formülün içine bunu nasıl yapmamı istersin.
yada ben bir çalışma yaptım onu inceleyin
eğer formülünün içinde 1000 yazar yer var oraya neredeki toplamı alacaksanız onu yazın

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
bunun önemsiz olduğunu düşünüyorsunuz ama bence önemli sebebi ise şu : formülün içine bunu nasıl yapmamı istersin.
eğer formülünün içinde 1000 yazar yer var oraya neredeki toplamı alacaksanız onu yazın
İhsan bey çok teşekkür ederim yanıt için. Benim sormak istediğim biraz daha farklıydı. Haklıymışsınız yazdıklarım durumu ifade etmeye yetmemiş.

Ekteki dosyayı incelerseniz çok memnun olacağım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
ihsan bey yeni tabloya bakma firsati bulabildiniz mi