veriyi listenin sonuna ekleme

Excel Vers. ve Dili
2007,5
bir pencere yapıp, yazdığın veriyi ilgili yerin sonuna girdiği tarihle birlikte yazdıra bilirmiyiz...

örnekte yaptğım sayfadan çok olacak... okuldaki sınıf sayısı kadar..toplamlarını ücret hesabını yaptırıyorum..

ör. giriş penceresi üç hücreli olacak birinci hücreye 5D ikinci hücreye 60 üçüncü hücreye 30 yazılınca: 5D sayfasına gidip (örnek sayfa 5D olsun)
yazılan hücrelerin sonuna Tek adlı satırına 60 çift adlı satırına 30 yazıp yanında tarih satırına girildiği tarihi atacak. Mümkünmü ?
5D 30 ( 5D nin tek satırına tarihle birlikte 30 yaz )
3A _ 30 ( 3A nın çift satırıha tarihil ile 30 yaz )

( 100 sayfa arasında ilgili sayfayı bulup dolu satırı atlayıp ilk boş satıra sayıyı yaz yanına tarihi at zor oluyor )
Teşekkür ederim..

+ veri girerken bir ses verdirebilirmiyiz .

Ekli dosyalar

• 26 KB Görüntüleme: 15

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Başlangıç olarak dosyanıza bir adet kayıt formu ekledim. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007,5
Teşekkür ederim.. ama her ikisinide girmem gerekli sadace tek veya sedece çift gireceğim zemanlar hata veriyor...
Kayıt formunu aç düğmesi yerine direkt o sayfadan açılabilirmi..keşke nasıl yapıldığını öğrensem..
nasıl öğrenebilirim

Excel Vers. ve Dili
2007,5
hocam birde ödeme sarırı ilavesi yapılbilirmi nasıl yaptığınızı çözemedim . nasıl değişiklik yapacam ( kayıt işlemi tamamlanmış yazısını değiştirmek gibi

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

ALT+F11 tuşlarına bastığınızda kod editörü açılacaktır. UserFormu göreceksiniz. Üzerinde çift tıkladığınızda kodlar karşınıza gelecektir.

Excel Vers. ve Dili
2007,5
Hocam, bu örneği kendi yaptığım sayfaların birine sadece buton kısmı görünecek şekilde nasıl eklerim.. yaptığım çalışmayı ekliyemiyorum heh uzun almıyor hemde, hızlı cevapta dosya ekle yok ekliyemiyom.

Sayfadaki mevcut düzenin bir yerine sadece buton sığabilir, öyle monte edebilirmiyim

Excel Vers. ve Dili
2007,5
alt+f11 yaptım:
Option Explicit

Sub FORM_AÇ()
UserForm1.Show
End Sub bu kod var user forma çift tıklanmıyor user form nerde ?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili