Vlookup (Düşeyara) da yaşadığım problem hakkında

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ENG,
Merhabalar,

Ekteki dosyada göreceğiniz gibi düşeyara (VLookup) formülünde yaşadığım bir problem var. Bu konuda yardımcı olur musunuz.

Kısaca burda anlatlak gerekirse;
Kod Adı
33,120 Hakan
33,125 Kemal
33,121 melahat

Başka sayfada kod yazdığımda Adı farklı çıkıyor. Ben 33125 yazdığımda Kemal yazacağına "Melahat" yazıyor. Bir anlam veremedim. Diğlerine bakıyorum birkaçı doğru diğerleri yanlış görünüyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Sayın creqa

Merhabalar,

Ekteki dosyada göreceğiniz gibi düşeyara (VLookup) formülünde yaşadığım bir problem var. Bu konuda yardımcı olur musunuz.

Kısaca burda anlatlak gerekirse;
Kod Adı
33,120 Hakan
33,125 Kemal
33,121 melahat

Başka sayfada kod yazdığımda Adı farklı çıkıyor. Ben 33125 yazdığımda Kemal yazacağına "Melahat" yazıyor. Bir anlam veremedim. Diğlerine bakıyorum birkaçı doğru diğerleri yanlış görünüyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
"Records of Data" Sayfasının "B4" hücresine aşağıdaki formülü kopyalayıp aşağıya doğru sürükleyiniz.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A4;'Personnel Records'!$B$4:$E$29;2;0));"";DÜŞEYARA(A4;'Personnel Records'!$B$4:$E$29;2;0))

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ENG,
Teşekkür ederim,

Neden böyle bir sorun verir sizce? sebebi nedir? Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok memnun olacağım. Teşekkürler yeniden.

Excel Vers. ve Dili
XP TR
Formülünüzün sonuna "Yanlış" İbaresini ekleyin.

Yani şöyle olması gerekiyor ; =EĞER(A13="";"";DÜŞEYARA(A13;'Personnel Records'!B4:E29;2;YANLIŞ))

Hatanın sebebine gelince büyük ihtimalle Vlookup komutu sizin formulünüzün sonunu "DOĞRU" olarak algılıyor ve kendi mantığınca?!? "Kemal"'i "Melahat"'a yuvarlıyor :) orada "YANLIŞ" yazması bu yuvarlamayı engelliyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ENG,
İlginiz için teşekkür ederim.