VLOOKUP ta İki veri aynı olması durumu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhabalar,
İki Kolon arasında karşılaştırma yapmaktayım. Bunun için vlookup kullanılmaktadır. 1ci sutunda aynı olan iki data mevcut ise assagıdaki örnekte 2 adet 200y yer almaktadır örneğin o zaman gidip olmayanın yanına da 200y yazmaktadır. Ve bunun önüne gecmem gerekiyor bu konuda yardım rica ediyorum.

200y-200y
200y-
30x-30x
45m-45m
78t-78t

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuz tam anlaşılmıyor. Eki inceleyiniz. İstediğiniz bu değilse küçük bir örnek dosya ekleyerek yapmak istediğinizi açıklayınız..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Vlook up ile iki bölümü karsılastırma

Merhaba ekteki dosyada iki sütün karsılastırılmaktadır. Depo bölümündeki sutun önce sistem ile sonra sistem depo ile karsılastırılıyor: Karsılıgı olmayanlar bos kaldıgı icin bunlar isaretleniyor.
Fakat vlookup ile yapıldıgı için bu aynı bilgilere sahip olanlar diğer kısımda karsılıgına yazılmakta ve bunun sonucu doğru olmamaktadır. Bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
ekte örnek dosya yer almaktadır. bu konuda farklı bir cözümünüz olursa eğer cok sevinirim.

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Depoda olupta sistem olmayanların listesinimi,
Sistemde olup depoda olmayanların listesinimi istiyorsunuz?

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Not:Konular birleştirildi.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
MErhaba HEr ikisi içinde yapıyorum bunu caprazlama kontrol ediyorum. Birinde olup ötekisinde varmı. Depoda gözüküp sistemde gözükmekte mi. Sİstemde gözüküp depoda gözüküyor mu ?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
ALi bey,
Dosyada bazı işaretlemeler yaptım. Farkları cıkartabiliyorum autofilter ile fakat esas sorun vlookup ile bulunmaktadır. Bunun acıklamasını dosyada gösterdim. Sizden ricam buna bir bakabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...