Vlookup

muhammed yıldız

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-08-2028
Merhaba , telefondan bağlandığım için özür dileyerek yazıyorum. Konuyu bulamadım. İş yerinden de forum sitelerine yasak var. Sorumu anlatmaya çalışayım. Yaklaşık 1000 satırlık bir dosyam var. Firma ismi , kontrat başlangıç tarihi , kontrat bitiş tarihi başlıkları var. Aynı firmanın farklı yıllarda kontratları var.
Talebim şu, ABC firmasının 4 kontratı var diyelim listede. Bu dosyayı sadeleştirirken ABC’nin kontrat başlangıcı “ en eski tarih”, kontrat bitişi de “ en yeni tarih” olacak şekilde tek bir tane ABC bilgisine ulaşmak.

Tekrar özür dilerim. kolaylıklar diliyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Sayın muhammed yıldız,
Yüklediğiniz dosyayı ben göremiyorum. Ancak yukarıdaki tarifinizden anladığım kadarıyla bir çözüm sundum. G2 hücresine yazdığım kod Dizi Formülüdür. CTRL+SHİT+ENTER tuşlarına birlikte basarak hücreden çıkış yapmalısınız. Sanırım istediğiniz gibi olmuştur.

https://www.dosyaupload.com/mvTs

muhammed yıldız

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019İngilizce
18-08-2028
Merhaba,

Dosya yükleyebildim sonunda. Yapmaya çalıştım dediğinizi ama olmadı. nerede hata yaptığımı bulamıyorum. Farklı küçük örnek de denedim ancak olmadı maalesef.

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Alternatif dosya ektedir...

Not: Dosya revize edildi

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muhammed yıldız

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019İngilizce
18-08-2028
Merhaba Teşekkür ederim.

Başlangıç tarihi de ilk tarih olacak şekilde yapmak istiyorum aslında. ve bir de ben uygulamaya çalışırken neden olmuyor. Hazır bilgi kolay ancak öğrenmeliyim. yardımcı olursanız çok sevinirim . "{" sembolü ne işe yarıyor excelde ve ben formüle yazarken kullanıyorum ancak text olarak kalıyor. Çok sormuş olabilirim kusura bakmayınız.

teşekkürler.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Ekli revize dosyaya bir bakın .....

"{......}" ifadesi, formülün dizi formül olarak algılanmasını sağlar. Formül bu işaretler olmadan normal şekilde yazılır, daha sonra Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonuyla girilir, o zaman bu işaretler çıkar.

VBA'deki For-Next döngüsü gibi birşeydir.

Dosyadaki değerler isteklerinizi karşılamıyorsa somut örnekler verin, inceleyelim.

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muhammed yıldız

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019İngilizce
18-08-2028
Tamamdır

"{......}" bununla çözüldü. Emeğinize elinize bilginize sağlık.

Saygılarımla.