- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2007 English
http://cricos.deewr.gov.au/Course/CourseSearch.aspx adresine girildiginde 6 farkli arama kriteri ile veri tabanindan donus yaptiran bir sorgulama menusu var. Web safyasinda New South Wales de 02-Information Technology alaninda Masters Degree(Coursework) ile ilgili olan okullari bul dedigimde bana bir sonuc donduruyor. Gelen okullardan herhangi birini sectigimde de bana o okul ile ilgili bilgileri veren sayfayi aciyor. Gelen sayfada okulun cesitli bilgileri var. Yine ayni sayfada ama yanindaki sekmede de okulun iletisim vs. gibi diger bilgileri var. (mesela bu sayfada http://cricos.deewr.gov.au/Course/CourseDetails.aspx?CourseID=52984
Excelde makro ile webden bilgi alma ozelligini kullanarak bu sitelerdeki bilgilere ulastigimi dusunsem bile (yukaridaki web adresini ve arama kombinasyonlarinin cevirdigi websayfasi adreslerini elle teker teker girsem bile) ayni sayfada ama farkli sekmede olan bilgileri webquery ile secemiyorum.
Bu konuda yardimci olabilecek olan var mi ?
Benim amacim okullarin bu bilgileri uzerinden gereginde arama yapabilmek. Dusunuyorum ki eger bu okul bilgileri(veritabani) bende excelde kayitli olursa ben istedigim sekilde mesela fiyatlari uzerinden de bu veritabanindan arama yapabilirim.
Uzerinde calistigim model dosyayi da ekliyorum.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Excelde makro ile webden bilgi alma ozelligini kullanarak bu sitelerdeki bilgilere ulastigimi dusunsem bile (yukaridaki web adresini ve arama kombinasyonlarinin cevirdigi websayfasi adreslerini elle teker teker girsem bile) ayni sayfada ama farkli sekmede olan bilgileri webquery ile secemiyorum.
Bu konuda yardimci olabilecek olan var mi ?
Benim amacim okullarin bu bilgileri uzerinden gereginde arama yapabilmek. Dusunuyorum ki eger bu okul bilgileri(veritabani) bende excelde kayitli olursa ben istedigim sekilde mesela fiyatlari uzerinden de bu veritabanindan arama yapabilirim.
Uzerinde calistigim model dosyayi da ekliyorum.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Ekli dosyalar
-
51 KB Görüntüleme: 83