WEB'den veri alma

Excel Vers. ve Dili
2016
Üstadlar excelde a sütununda yer alan TC ile webden veri çekiyorum. TC no geçersiz olduğunda ya da başka bir hata olduğunda sistem hata mesajı vermektedir. Bu hata mesajını B sütununa yazdırmak istiyorum fakat beceremedim. Mesaja ait kodlar aşağıda yer almaktadır. Kırmızı yaptığım yerin excelde B sütununa yazdırılmasını nasıl yapabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

<div id="ctl02_ctlMessageBox_divContainer" class="messagebox" name="divContainer" style="visibility: visible; z-index: 2000; left: 872.5px; top: 215.5px;">
<div class="messagebox-inner">
<div class="messagebox-text">
<div id="ctl02_ctlMessageBox_divContainerInner" class="alert alert-error">
<button id="ctl02_ctlMessageBox_messageBoxCloseButton" type="button" class="close" style="display:none;" onclick="MessageBox_ctl02_ctlMessageBox_divContainer.StopTheTimer();">×</button>

<span id="ctl02_ctlMessageBox_lblMessage" style="font-weight:bold;">T.C. Kimlik No : 17403052444 geçersizdir.</span>
<br>
<br>
<span id="ctl02_ctlMessageBox_btnClose" style="cursor: pointer;" class="btn btn-small" onclick="MessageBox_ctl02_ctlMessageBox_divContainer.StopTheTimer();">Tamam</span>
</div>
</div>
</div>
<div id="ctl02_ctlMessageBox_divMessageBoxContainerBack" class="messagebox-back"></div>
</div>

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Aşağıdaki şekilde deneyin.
Kod:
Cells(i, 2) = IE.document.getElementById("ctl02_ctlMessageBox_lblMessage").innerText

Excel Vers. ve Dili
2016
Aşağıdaki şekilde deneyin.
Kod:
Cells(i, 2) = IE.document.getElementById("ctl02_ctlMessageBox_lblMessage").innerText
Üstad bir sorum daha olacak. Aşağıdaki kodla bir internet sayfasına bağlanıyorum. Sonra bir tuşa bastırıyorum ve farklı sekmede yeni sayfa açılıyor. Yeni sekmede açılan sayfadan veri alamıyorum. Büyük ihtimal ilk girdiğim sayfayı gördüğü için hata veriyor bana. Click yaptıktan sonra yeni açılan sekmedeki sayfadan veri almam için ne yapmam gerekiyor.
Şimdiden teşekkür ederim.

Sub Arama()
Dim IE As Object
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
Application.Wait Now + TimeValue("00:00:02")
IE.Navigate "internet sayfası adresi"
Application.Wait Now + TimeValue("00:00:02")
IE.Width = 1500
IE.Height = 1000
IE.Visible = false
While IE.Busy
DoEvents
Wend

Set TrackID = IE.Document.getElementById("ct102")
IE.Document.getElementById("ct102").Click
IE.Visible = False
While IE.Busy
DoEvents
Wend

end sub